Ρίχνουν στις πλάτες άλλων τις ευθύνες για τις οικονομικές ατασθαλίες!!!

Οι τέως δήμαρχοι Παραποτάμου και Μαργαριτίου, καθώς και ο τέως κοινοτάρχης Πέρδικας κατηγορούν υπαλλήλους των ταμειακών υπηρεσιών...
Στις πλάτες άλλων και εν προκειμένω σε αυτές των υπαλλήλων των ταμειακών υπηρεσιών των τότε δήμων Παραποτάμου και Μαργαριτίου, καθώς και της τότε κοινότητας Πέρδικας, ρίχνουν τις ευθύνες για τις οικονομικές ατασθαλίες, που......
διαπίστωσαν ορκωτοί λογιστές, οι τέως δήμαρχοι Ιωάννης Τζάνης και Ιωάννης Λώλος, καθώς και ο τέως κοινοτάρχης Δημήτρης Πάκος. Οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΗΣ (τέως δήμαρχος Παραποτάμου)
Μετά
την επίσημη κοινοποίηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, του πορίσματος του ελέγχου των ορκωτών Λογιστών, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένους πρώην Καποδιαστριακούς ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμος Παραποτάμου Θεσπρωτίας --του οποίου ως γνωστό διετέλεσα Δήμαρχος επί πολλές θητείες — λείπουν παραστατικά στοιχεία που να δικαιολογούν τόσο την εισροή ορισμένων κονδυλίων Εσόδων των τελευταίων μηνών του Οικονομικού έτους 2010, όσο και την εκροή δαπανών και την απόδοση κρατήσεων υπέρ τρίτων. Το αποτέλεσμα αυτό (καθόσον με αφορά) θέλω να πιστεύω ότι πιθανώς οφείλεται σε γραφειοκρατικά λάθη και παραλείψεις της Ταμειακής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Παραποτάμου. Για το λόγο αυτό από τη νέα μου θέση ως Αντιδήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας θα εργαστώ, σε συνεργασία με τη Νέα Δημοτική Αρχή, για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες (πειθαρχικές, ποινικές και αστικές) σε κάθε επίπεδο ώστε να αποδοθούν αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η σημερινή ( 06.07.2011) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας να ασκηθεί, για το θέμα, αυτό ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Καλώ τη Νέα Δημοτική Αρχή να προβεί και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια, που θα απαιτηθεί, ώστε με διαφάνεια να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και εάν ανήκουν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΗΣ (τέως δήμαρχος Μαργαριτίου)
Πληροφορήθηκα για το περιεχόμενο της Έκθεσης Επισκόπησης των Ορκωτών Λογιστών αναφορικά με τις εισπράξεις και πληρωμές που διενέργησε ο Δήμος Μαργαριτίου κατά το έτος 2010.
Θέλω να πιστεύω ότι τα εν λόγω ευρήματα οφείλονται σε ταμειακά λάθη , κάτι το οποίο είναι εύκολο να συμβεί σε έναν Δήμο που υποστηρίζεται ταμειακά από έναν μόνο υπάλληλο και αυτός όχι με εξειδικευμένες οικονομικές και άλλες γνώσεις .
Την παραπάνω άποψη μου ενισχύει, τόσο η ανάλυση των ευρημάτων , αλλά και το μέγεθος αυτών , χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κριτήριο για οποιανδήποτε απάλειψη των όποιων ευθυνών.
Αναφορικά δε με το ποσό των 11.750,32 ευρώ που δεν καταχωρήθηκε στο τηρούμενο σχετικό βιβλίο του Δήμου , όπως μου αποκάλυψε ο αρμόδιος υπάλληλος , οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έλαβε την έγγραφη ειδοποίηση από τον αρμόδιο Φορέα για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες , αλλά διαπιστώθηκε η απόδοση του στον Δήμο (στο τέλος του έτους), από το αντίγραφο κίνησης του Τραπεζικού λογαριασμού (extrait) με το κλείσ
Keywords
Τυχαία Θέματα