Ραγκούσης: "Η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί είναι αδιαπραγμάτευτη". Βολές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ

"Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος με ελεύθερη πρόσβαση, ποιότητα στο προσωπικό, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές", σημειώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής o υπουργός Μεταφορών και δικτύων, κ. Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην...
απελευθέρωση του
κλάδου των ταξί, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτή θα είναι μία αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη.
Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει πως πρόκειται για μία "αντιπαράθεση του δημόσιου συμφέροντος με οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα και ολιγαρχικές νοοτροπίες" και επισημαίνει ότι "η άδεια ταξί είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να πωλείται στη μαύρη αγορά έως 150.000 ευρώ, γεγονός που παράγει ένα τζίρο παραοικονομίας που υπερβαίνει τα δισεκατομμύρια".

Βασικός στόχος, όπως τονίζει, είναι η τόνωση της απασχόλησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή ίσων ευκαιριών για όλους. Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατά, επισημαίνει πως είναι απαραίτητο να προχωρήσουν όλες εκείνες οι δομικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για την οικονομία για την κατάσταση της οποίας λέει πως παραμένει οριακή και τονίζει πως αυτό που προέχει είναι η σταθεροποίησή της.

"Πρέπει να σταματήσουμε κάθε ωραιοποίηση. Βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση και αυτό που απαιτείται είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας. Μόνος δρόμος, ο ανήφορος των μεταρρυθμίσεων", υπογραμμίζει.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα