Προφυλακιστέοι, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, οι δύο ανήλικοι συλληφθέντες

Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι συλληφθέντες, που το Σάββατο διέπραξαν μπαράζ ληστειών στη Νέα Ιωνία Βόλου, αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Την είδηση σύλληψής τους γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, προτιμήσαμε ωστόσο να μην αναφερθούμε στο γεγονός, γιατί ήταν ανήλικοι και σε ....
τέτοιες περιπτώσεις είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι δύο ανήλικοι είχαν συλληφθεί και είχαν σχηματιστεί σε βάρος τους δεκάδες δικογραφίες τον τελευταίο
χρόνο, για ταυτοποιημένες ληστείες.

"Κι όμως, ούτε μία φορά δεν είχαν προφυλακιστεί, γιατί οι ελληνικοί Νόμοι είναι ο Παράδεισος για τους ανήλικους δράστες", όπως ακριβώς μας ανέφερε άνδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.

Για να φανταστείτε, σύμφωνα με άλλον αξιωματικό, "σε πρόσφατη σύλληψή τους, 2 εβδομάδες πριν, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί ήταν σε βαθμό κακουργήματος. Παρ’ όλες όμως τις βαριές κατηγορίες, οι δράστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με εγγύηση 3.000 ευρώ, που για να τα καταθέσουν, μάλιστα, τους είχε δοθεί και προθεσμία 10 ημερών".

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι οι πρόσφατες ληστείες ήταν για να μαζέψουν τα χρήματα της εγγύησης;

Ίσως…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας δούμε ακριβώς ποιά ήταν η δράση των δύο ανήλικων το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Οι δύο ανήλικοι, σε συνεργασία ενός 26χρονου κι ενός 19χρονου που διαφεύγουν τη σύλληψη, διέρρηξαν 3 συνολικά σπίτια στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου. Και οι τρεις διαρρήξεις έγιναν μέρα μεσημέρι και συγκεκριμένα από τις 12:00 – 16:00.

Στο ένα σπίτι, μονοκατοικία διώροφη, ανέβηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου, όπου έκοψαν το ρολό, έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας και εισήλθαν στην κατοικία. Οι ιδιοκτήτες μαζί με τα παιδιά τους έλειπαν και οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι. Από την κατοικία αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, μία ψηφιακή κάμερα, χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ, καθώς και 1.300 ευρώ μετρητά.

Στο δεύτερο σπίτι εισήλθαν από παράθυρο που παραβίασαν και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα, μία φωτογραφική μηχανή, καθώς και 200 ευρώ μετρητά.

Στο τρίτο σπίτι για ακόμη μία φορά εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο κι ενώ ο ιδιοκτήτης του κοιμόταν εντός, αυτοί αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 270 ευρώ.

Στο τέταρτο σπίτι, στάθηκαν άτυχοι, γιατί καθώς προσπαθούσαν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα κι ενώ είχαν καταστρέψει ήδη δύο θωρακισμένες πόρτες, χωρίς να καταφέρουν να τις ανοίξουν, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που εκείνη τη στιγμή επέστρεφε. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, αλλά οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν. Παρ’ όλ’ αυτά ο ιδιοκτήτης περιέγραψε τους δράστες στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα για τη σύλληψή τους.

Με συντονισμένη και αστραπιαία επιχείρηση, όπου συμμετείχαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με δύο μηχανές και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εγκλώβισαν και συνέλαβαν τους δράστες σ
Keywords
Τυχαία Θέματα