Παρέμβαση Θέμου για την “Ελευθεροτυπία”

Πριν το ευρύ κοινό τον γνωρίσει από την τηλεόραση, και το Πρώτο Θέμα, ο Θέμος Αναστασιάδης είχε καταφέρει να οικοδομήσει τον δικό του δημοσιογραφικό μύθο. Ήταν η «Μαύρη Τρύπα» της «Ελευθεροτυπίας» του Κίτσου Τεγόπουλου, μια από τις πλέον πετυχημένες στήλες του ελληνικού ημερήσιου και κυριακάτικου Τύπου, ίσως η μόνη που μπορούσε να συγκριθεί με........
την «Πανδώρα» του Στέφανου Κασιμάτη στο «Βήμα».

Τα χρόνια πέρασαν, ο Θέμος Αναστασιάδης
διέγραψε τη δική του, σημαντική και αυτόνομη διαδρομή στα ελληνικά ΜΜΕ, τη θητεία του στην «Ελευθεροτυπία» όμως δεν την ξέχασε. Ούτε και δημοσιογράφους με τους οποίους βρέθηκε στο ίδιο μετερίζι.

Σήμερα λοιπόν, από το «Πρώτο Θέμα», προχωρεί σε μια προσωπική παρέμβαση, εκφράζοντας τη στήριξή του προς τους εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας», και διατυπώνοντας τη θέση του για τις δραματικές εξελίξεις, που οδήγησαν την ιστορική εφημερίδα ένα βήμα πριν από το λουκέτο, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία προσέφυγε στο άρθρο 99.

Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά πολιτικών και επιχειρηματιών, για την απαθή στάση που κράτησαν, αφήνοντας την «Ελευθεροτυπία» να καταρρεύσει, ενώ θα μπορούσαν να είχαν παρέμβει έγκαιρα και καθοριστικά, στην κατεύθυνση της διάσωσής της.
www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα