Οργή και αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε σχισματικούς στο Άγιο Όρος

Κρυφά και χωρίς άδεια στο Άγιο Όρος ο Καμμένος για να επισκεφτεί αιρετικούς ζηλωτές
Ανοιχτούς λογαριασμούς με την αγιορείτικη κοινότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Η παράνομη είσοδος στο Άγιον Όρος, χωρίς να έχει πάρει διαμονητήριο και χωρίς να ενημερώσει την ....
Ιερά Επιστασία και την Πολιτική Διοίκηση, προκειμένου να επισκεφτεί τους αιρετικούς ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου, έχει προκαλέσει οργή και πολλές αντιδράσεις...

Για «μέγα πολιτικό σφάλμα που προσβάλλει το Πατριαρχείο και παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη» κάνουν λόγο Αγιορείτες μοναχοί, ενώ η Ιερά Μονή Εσφιγμένου (νόμιμη αντιπροσωπεία) έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα κόμματα -και στον Π. Καμμένο- και παράλληλα ενημέρωσε επίσημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκε το περασμένο Σάββατο για επίσκεψη στη Χαλκιδική και μετέβη στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου από το λιμάνι της Ιερισσού, με ταχύπλοο της μονής, κρυφά και χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανείς.

Με αυτήν την ενέργεια, όπως λένε, αποβλέπει στο να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών.

«Το Άγιον Όρος νιώθει προσβεβλημένο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο κ. Καμμένος ήρθε σε ρήξη με το Πατριαρχείο, το οποίο και δεν αναγνωρίζει τους ζηλωτές, και αφετέρου γιατί παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη, το άρθρο 176 του οποίου ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως οποιοσδήποτε θέλει να μπει στην αθωνική πολιτεία οφείλει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανά της. Είναι δυνατόν να παραβαίνει το Σύνταγμα και τους νόμους και να ορκίζεται στη Βουλή πίστη σε αυτό;», έλεγαν στο «Έθνος» κύκλοι της αδελφότητας των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που πρόσκεινται στο Πατριαρχείο.

Έντονα ενοχλημένη είναι και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ωστόσο ο πρωτοεπιστάτης π. Βαρνάβας ο Βατοπεδινός δεν προτίθεται να αντιδράσει, καθώς σε μία εβδομάδα λήγει η θητεία του και αντικαθίσταται από τον π. Μάξιμο της Μονής Ιβήρων.

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστή η εν κρυπτώ επίσκεψη Καμμένου, η Ιερά Επιστασία ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε πως δεν γνώριζαν τίποτε γι' αυτήν ούτε το Λιμεναρχείο, ούτε η Αστυνομία, ούτε η διοίκηση, ούτε το Γραφείο Διαμονητηρίων.

Τι λένε οι μοναχοί

«Ο κ. Καμμένος παραβίασε κατάφωρα τους νόμους, πρόσβαλε το Πατριαρχείο που έχει κηρύξει σχισματικούς τους Εσφιγμενίτες και κινήθηκε εκ του πονηρού» ανέφεραν πηγές του Αγίου Όρους και πρόσθεταν: «Ποιο είναι λοιπόν το πολιτικό μήνυμα που στέλνει, ότι θα φτιάξει μια νέα Ελλάδα βασιζόμενη σε παράνομες ενέργειες; Όλα έγιναν παράνομα και έκρυβαν πολιτική σκοπιμότητα».

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνταν τι επακόλουθα θα είχε τυχόν ατύχημα του κ. Καμμένου, ή μια ξαφνική επιδείνωση του καιρού που θα τον κρατούσε μέσα.

Σημείωναν ακόμη πως την ίδια ημέρα βρέθηκε στις Καρυές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Αποστολίδης, ο οποίος είχε αποκτήσει διαμονητήριο και
Keywords
Τυχαία Θέματα