Όλο το παρασκήνιο της αγοράς ελληνικού νησιού από τον Εμίρη του Κατάρ

Δεν τελείωσαν βέβαια οι διαδικασίες για την αγορά του νησιού Οξειά από τον Εμίρη του Κατάρ διότι η πώληση ενός νησιού δεν είναι απλή υπόθεση αλλά έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον το παρασκήνιο αυτής της αγοράς.
Το 2010 όπως θυμόμαστε όλοι μας το Κατάρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχε κινήσει τις διαδικασίες να επενδύσει 2,5 δις για την κατασκευή λιμανιού στον....
Αστακό. Όμως ξαφνικά αυτή η επένδυση ναυάγησε και τα δις
εξατμίστηκαν. Τι γινόταν όμως εκείνο το διάστημα στη χώρα μας που στηνόταν αυτή η περιβόητη επένδυση;
Είναι γνωστές οι σχέσεις του Εμίρη του Κατάρ και όχι μόνο αυτού αλλά γενικά των Καταριανών με τους ιδιοκτήτες μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας μεγάλων έργων που εδρεύει στη χώρα μας . Συχνά Εμίρηδες και Βασιλιάδες επισκεπτόταν την χώρα μας ως προσκεκλημένοι των εν λόγω ιδιοκτητών για διακοπές για φιλοξενία ή για δουλειές.

Όταν λοιπόν επρόκειτο να γίνει η επένδυση στον Αστακό οι ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας φιλοξενούσαν παράλληλα τους συμβούλους του Εμίρη και αργότερα τον ίδιο τους οποίους τους ξεναγούσαν στα ελληνικά νησιά με τα ιδιωτικά τους σκάφοι και τις θαλαμηγούς τους.

Η επιθυμία όμως του Εμίρη Χανάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι και της παρέας του ήταν συγκεκριμένη . Ήθελαν αν δουν από κοντά και νησάκια μικρά με κόλπους φάρους , ακατοίκητα ίσως αλλά και με λίγους κατοίκους. Από τότε ερωτεύτηκαν την Οξειά και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το νησί. Άλλωστε το νησί αυτό παρουσιάζεται σαν ένα από τα περιζήτητα διεθνώς νησιά στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών.

Αυτό όμως που πραγματικά αγάπησε στο νησί κυρίως η δεύτερη γυναίκα του Εμίρη η 53χρνη Μοζάχ Μπιν Νασέρ , ήταν ότι η Οξειά είναι βραχώδες νησί με τρεις μεγάλους κόλπους και φάρο.

Εξάλλου το Ιόνιο Πέλαγος είναι το αγαπημένο πέλαγος και του ίδιου του Εμίρη γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το νησί υπερίσχυε από άλλες επιλογές του.

www.briefingnews.g
Keywords
Τυχαία Θέματα