Οι bon viveur της ... ΕΕΤΤ

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια, οι συχνές επισκέψεις σε νέους τόπους και η διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά σας προβληματίζει η οικονομική κρίση, δεν έχετε παρά να γίνετε κι εσείς στέλεχος της ΕΕΤΤ. Δεν είναι εύκολο βέβαια αλλά το αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής τουλάχιστον εγγυημένο. Θα γυρίσετε τον κόσμο, non stop, με τα έξοδα πληρωμένα από το υστέρημα των φορολογουμένων αλλά και....
αποζημίωση εκτός έδραςκαθόλου ευκαταφρόνητη.
Μια γρήγορη ματιά στα όσα έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια
τους τελευταίους 3 μήνες είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τα … πλεονεκτήματα που προσφέρει η θέση στελέχους της ΕΕΤΤ.
Περισσότερα από 40 ταξίδια στο εξωτερικό για τα μέλη της ΕΕΤΤ με μοναδικούς προορισμούς: Παρίσι, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Μπρατισλάβα, Λονδίνο, Πράγα, Ρώμη, Κοπεγχάγη, Βέρνη, Βιέννη, Μόναχο, Γενεύη (δημοφιλέστατος προορισμός), Δουβλίνο, Λισαβόνα, Αμμάν (Ιορδανία). Πάνω από 60.000 ευρώ το κόστος των παραπάνω ταξιδιών, για υπηρεσιακούς, όπως αναφέρεται, λόγους, χωρίς ωστόσο να επεξηγείται το αντικείμενο των εν λόγω μετακινήσεων.

Εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Όπως αυτής που αναφέρεται στη Διαύγεια στις 3-2-2012 με τον τίτλο«Μετακίνηση της διοίκησης και στελεχών της ΕΕΤΤ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΓΘ καθώς και επίσκεψη στο Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη και συζήτηση με το προσωπικό του ΠΓΘ για διάφορα διοικητικά θέματα».Το κόστος παρεμπιπτόντως ήταν μόλις …3.795 Ευρώ και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και διανυκτέρευση.

Επίσης απορίες προκαλούν δαπάνες κάποιων ταξιδίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ταξίδι στην Κροατία που δημοσιεύεται στη Διαύγεια με ημερομηνία 23/3/2012 και ΑΔΑ: Β4ΒΠ639-6ΣΝ και αφορά Ειδική Επιστήμων της ΕΕΤΤ. Στην αίτηση έγκρισης δαπάνης αναφέρονται ως έξοδα 550 Ευρώ για αεροπορικό εισιτήριο, 315 για διανυκτέρευση, 360 Ευρώ αποζημίωση και 150 Ευρώ λοιπά έξοδα.
Δεν διευκρινίζεται η πόλη προορισμού. Ωστόσο εμείς ψάξαμε στο booking.com για να δούμε τιμές ξενοδοχείων για 1 διανυκτέρευση (21-22 Απριλίου) στο Ζάγκρεμπ για 1 άτομο και διαπιστώσαμε ότι τοακριβότερο ήταν Executive σουίτα στο πεντάστερο The Westing Zagreb με 281 Ευρώ τη βραδιά ενώ το ακριβότερο δωμάτιο Deluxe για ένα άτομο ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο και κόστιζε 133 Ευρώ την βραδιά.
Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια ανήκουν δικαιωματικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής. Τον κ. Λεωνίδα Κανέλλο για όσους δεν το γνωρίζουν τον οποίο ο κ. Βορίδης φροντίζει να εξαιρέσει, με νομοθετική ρύθμιση παρακαλώ, από τοπλαφόν ανώτατης αμοιβής που προβλέπεται για όλους τους δημόσιους φορείς συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που ηγούνται άλλων ανεξάρτητων αρχών όπως για παράδειγμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Για να μην ξεχνιόμαστε περί του κόστους των υπηρεσιακών ταξιδιών όμως οφείλουμε να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ταξίδι του κυρίου Κανέλλου στη Βαρκελώνη κόστισε 2.359 ευρώ, στη Βιέννη 1.725 ευρώ ενώ αναμένεται το κοστολόγιο για την Ινδία που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε.
Υ.Γ.: 1 Ση
Keywords
Τυχαία Θέματα