Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ!!!!….

Πλήρης έλλειψη σχεδιασμού στο μεταναστευτικό την στιγμή που η κατάσταση στον Έβρο επιδεινώνεται

Παλινωδίες, προχειρότητες και παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο αναδεικνύονται από την απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου. Άλλα σχεδίαζε η κυβέρνηση στην αρχή, άλλα αποφάσισε να κάνει τελικά και έφτασε πλέον στο τέλος του 2011 να...
αγωνιά για την έγκριση της χρηματοδότησης των πλάνων της από τις Βρυξέλλες.
Στην αρχή προέκρινε προσωρινή λύση με την ενοικίαση εγκαταστάσεων και σήμερα, όπως λέει η Κομισιόν, «αναθεώρησε την πρότασή της» και κατέθεσε σχέδιο για τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων. Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «η περάτωση των πρώτων ετήσιων προγραμμάτων για το 2007 και το 2008 βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα»!

Στην απάντηση σημειώνεται ότι το συνολικό πόσο που διατίθεται από την Ε.Ε. το 2011 στην Ελλάδα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ανέρχεται στα 40.919.760 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνεται αλλαγή στις αρχικές ελληνικές θέσεις και προτάσεις για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στην περιοχή του Έβρου.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στον Έβρο επιδεινώνεται. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων αναφέρει ότι μόνο τον μήνα Οκτώβριο υπολογίζεται ότι εισήλθαν παράνομα 9.700 άτομα. Εξάλλου, μόλις σήμερα η FRONTEX έφερε στο φως στοιχεία τα οποία τουλάχιστον προβληματίζουν. Παρά την συνεχή παρουσία της υπηρεσίας στην περιοχή προκύπτει ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναφέρθηκαν 2.237 συλλήψεις με τον ημερήσιο μέσο όρο παράνομων διελεύσεων να ανέρχονται στα 320 άτομα. Μάλιστα, και ενώ από τις αρχές Μαρτίου η επιχείρηση «Ποσειδών» είναι σε εξέλιξη στον Έβρο, αντί μείωσης οι παράνομες διελεύσεις παρουσίασαν σημαντική αύξηση (400 την εβδομάδα τον Μάρτιο, 800 τον Μάιο, 1300 τον Ιούλιο και 1600 ανά εβδομάδα τον Αύγουστο). Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Σεπτεμβρίου 2011 δεν παρουσιάστηκε καμία σημαντική μεταβολή στον όγκο της παράνομης μετανάστευσης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, παρά το ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία έχει έντονη παρουσία στην περιοχή.

Με δεύτερο ερώτημά του και καθώς η Επιτροπή μέχρι τα τέλη Ιουλίου δεν είχε λάβει αίτημα από την Ελλάδα για την ενίσχυση της κατασκευής νέων, μόνιμων εγκαταστάσεων κράτησης παράνομων μεταναστών αλλά της είχε γνωστοποιηθεί μόνο μία προσωρινή λύση για μίσθωση και ανακαίνιση πρώην εργοστασίου στην περιφέρεια του Έβρου, ο κ. Παπανικολάου θέλησε να πληροφορηθεί την αξιολόγηση της Επιτροπής σχετικά με την νέα ελληνική πρόταση που αφορά στη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων.

Η Σουηδή Επίτροπος σημείωσε πως η νέα ελληνική πρόταση προκρίνει την αγορά και ανακαίνιση ενός πρώην εργοστασίου στην περιοχή της Ορεστιάδας και μετατροπή του σε κοινή μονάδα που θα εξυπηρετεί τόσο τον έ
Keywords
Τυχαία Θέματα