Ο Βενιζέλος θέλει να κάνει κυβέρνηση με τον …Σαμαρά!!!

Η διαπλοκή προσπαθεί να σώσει τον Βενιζέλο

Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι η εποχή αυτή είναι ιδανική για να μοιραστεί η πίτα στη διαπλοκή. Κάποια στιγμή τα έργα θα τρέξουν, το ξεπούλημα περιουσίας του κράτους είναι σε εξέλιξη, κατασκευές, ενέργεια, τζόγος, κρατικά ακίνητα κ.λπ. πρέπει να δοθούν σε ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες.

Και μια πρόθυμη κυβέρνηση είναι πάντα η...
καλύτερη επιλογή των συμφερόντων. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μία από αυτές, αλλά έχει βραχύ βίο. Ήδη πάντως, έχει αρχίσει
να μοιράζει φιλέτα και να στρώνει το χαλί σε όσους επιθυμούν ένα μεγάλο ή ένα μικρό κομμάτι της πίτας.

Καθώς όμως ο βίος του Παπαδήμου στην πολιτική τελειώνει, αυτοί που κάθε φορά ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, επιδιώκουν να υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Γι΄ αυτό και εξυφαίνουν διάφορα σενάρια. Ξεκίνησαν με το να κρατήσουν τον Παπαδήμο ζωντανό για ένα χρόνο ακόμη.

Πλήθος τα δημοσιεύματα που λιβάνιζαν τον πρωθυπουργό για το πόσο μεθοδικός είναι και πόσους γνωστούς έχει στην Ευρώπη.

Μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα γκάλοπ αποδοκιμασίας στον Παπαδήμο, άρχισαν τα άλλα σενάρια. Όπως αυτή της κυβέρνησης τεχνοκρατών α λα Ιταλία με έναν…. Έλληνα Μόντι και μικρό κυβερνητικό σχήμα. Φυσικά πάλι τον Παπαδήμο φωτογράφιζαν.

Όμως, ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι εστί τεχνοκράτης και πόσο η ενασχόλησή του με τους αριθμούς θα του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Έτσι, σιγά – σιγά αποσύρεται κι αυτό το σενάριο αφού η ΝΔ δεν δείχνει να τσιμπάει και ζητά εκλογές και καθαρές λύσεις.

Εφόσον λοιπόν όλα κινηθούν με ομαλότητα, τον Απρίλιο πάμε στις κάλπες και ο λαός θα αποφασίσει.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, διακινείται ένα άλλο σενάριο, πιο ύπουλο από τα υπόλοιπα. Θα δείτε σε εφημερίδες τις επόμενες ημέρες στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προωθούν τη λύση του μεγάλου συνασπισμού. Δηλαδή της συνεργασίας με τη ΝΔ με πρόσχημα την κατάσταση της χώρας που δε χωράει αντιπαλότητες.

Θα βγουν και θα πουν πόσο καλό για τη χώρα είναι η εθνική συνεννόηση θα προτάξουν το φόβο μπροστά σε μια εκρηκτική άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς και της Χρυσή Αυγής, κι έτσι θα δικαιολογήσουν την.. δήθεν εθνική ανάγκη να πάει ο Σαμαράς και να τα βρει με το Βενιζέλο.

Προφανής η προσπάθεια ενός διαλυμένου ΠΑΣΟΚ να προωθήσει τέτοια σενάρια διότι πρώτα – πρώτα είναι σενάρια επιβίωσης του ίδιου. Για σκεφτείτε στις εκλογές να πάρει 20% ο κ. Βενιζέλος. Δε θα ξέρει που να κρυφτεί. Πετάει λοιπόν ένα τέτοιο σχέδιο μπας και αποκτήσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Και φυσικά στο σχέδιο αυτό έχει πάντα πρόθυμα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που με άρθρα και συνεντεύξεις θα προωθήσει το σενάριο της συνεργασίας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Δεν είμαστε προφήτες, αλλά να το δείτε, θα φάμε πολλή πλύση εγκεφάλου το επόμενο διάστημα

Και φυσικά δε μπορεί να μην έχει σχέση με τα παραπάνω η συνάντηση του Βενιζέλου με τον Ψυχάρη πριν από μερικές ημέρες. Κι απ’ ότι μαθαίνουμε σύντομα θα γίνει
Keywords
Τυχαία Θέματα