Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ, Ο π. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την υπέρβαση της κρίσεως αναφορικά με το απειλούμενο σχίσμα της κοινότητας Λυν στη Μητρόπολη Βοστώνης.

Οσοι συνέβαλαν στο κατά Θεόν κλείσιμο του θέματος είναι άξιοι των πιο θερμών μας....
συγχαρητηρίων.

Αυτό δα έλειπε να δημιουργούνται σχίσματα για τα χρήματα!

Ευχαριστούμε θερμά τον Αγιο Βοστώνης για την πυροσβεστική του παρέμβαση και τον παρακαλούμε να επιληφθεί με την ίδια ζέση και επιτυχία όλων των προβλημάτων που απασχολούν την επαρχία του.

Αναφέρουμε ενδεικτικά δύο.

Η Μητρόπολη Βοστώνης είναι η μόνη Μητρόπολη στις ΗΠΑ που δεν έχει κανένα μοναστήρι, ενώ έχει ως μέλη της εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς.

Γιατί δεν απευθύνεται ο Σεβασμιότατος στο Γέροντα Εφραίμ για να του στείλει μιά ή και δύο συνοδείες για να επανδρώσουν μοναστήρια στην επαρχία του;

Είναι δυνατόν να λειτουργεί ορθόδοξα μια επισκοπή χωρίς την παρουσία του μοναχισμού;

Δεύτερο ερώτημα. Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως του Αγίου Βοστώνης. Επειδή όμως είναι συνοδικός και επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής βρίσκονται στα όρια της επαρχίας του, νομίζω ότι μπορεί να ασκήσει σημαντική επιρροή για να ανακόψει την κατά κρημνών πορεία που ακολουθεί.

Οταν ένα Θεολογικό Ιδρυμα αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες ανθρώπους, όπως τον Πριμάτο του Αγγλικανισμού - μιας Ομολογίας που εκπροσωπεί τον πιο αντιευαγγελικό, τον πιο συγκρητιστικό και τον πιο φιλελεύθερο Προτεσταντισμό - και ανθρώπους όπως τον κακόδοξο διανοούμενο κ. Χρήστο Γιανναρά - που μεταξύ άλλων βλασφημιών αρνείται το Αειπάρθενο της Θεοτόκου - σημαίνει ότι πάει κατά κρημνών.

Θερμά παρακαλούμε. Ας κάνει ο Σεβασμιότατος ότι μπορεί για να αναχαιτίσει την μη κατά Θεόν πορεία της Σχολής.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
τιμιος σταυρος βοστωνη, μοναστήρια βοστόνη
Τυχαία Θέματα