Ο Σαμαράς και η “εθνική εγγύηση”

Ο κύκλος των συναντήσεων που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στέλνει το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει ήδη βηματισμό επόμενου πρωθυπουργού.

Σε μια δύσκολη συγκυρία, με όλους τους δείκτες της οικονομίας και το....
βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων να έχουν συμπιεστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, λόγω της αδιέξοδης στρατηγικής στόχευσης, και της εκ των προτέρων λανθασμένης σχεδίασης του Μνημονίου,
ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει το μήνυμα ότι η εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, και ο παραμερισμός του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, συνιστούν «εθνική εγγύηση».

Για το δύσκολο παρόν, και το ακόμη πιο δύσκολο μέλλον, καθώς για μια οικονομία σαν την ελληνική, με στρεβλώσεις και παθογένειες που φυσικά δεν θα διορθωθούν χάρη στο Μνημόνιο, θα είναι ιστορικά αδύνατο να ανακάμψει πειστικά, από τη σημερινή κρίση. Μια κρίση την οποία εμβάθυνε το Μνημόνιο, που υποτίθεται ότι ήταν η συνταγή εξόδου.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαργυρώνει σήμερα πολιτικά τη συνεπή αντίθεσή του σε αυτή την πολιτική. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε εγκαίρως προβλέπει το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγούσε την Ελλάδα το Μνημόνιο.

Γι’ αυτό και ενώπιον της κοινωνίας, είναι ο μόνος που μπορεί να επικαλεστεί πολιτική φερεγγυότητα. Και εκ των πραγμάτων, να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να ανατραπεί ο μονόδρομος του Μνημονίου. Με τις ολέθριες συνέπειές του.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα