Ο Πάγκαλος "επιστρατεύει" μέχρι και τα τάνκς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Την έντονη ανησυχία προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου στην κυριακάτικη έκδοση της ισπανικής εφημερίδας EL Mundo, καθώς προβλέπει πως στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα....
χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Ωστόσο, εκφράζει την άποψη πως
τελικώς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα υπερψηφισθεί, όμως, δεν είναι βέβαιος πως θα γίνει το ίδιο για τον εφαρμοστικό νόμο, καθώς όπως λέει «Εκεί είναι που μπορεί να έχουμε προβλήματα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια από τα δικά μας μέλη στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν. Είναι πιθανό».
Όσον αφορά τις συνέπειες από την ενδεχόμενη απόρριψη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ο ίδιος εξηγεί πως «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του. Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα», λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «τεράστια ανοησία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας πως είναι «βλάκες» όσοι επιμένουν σε αυτό το σενάριο -«μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».

Ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, σημειώνει πως δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια, ώστε ο κόσμος, με αντάλλαγμα την ψήφο του, προσλαμβανόταν στο Δημόσιο. «Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα