Ο Καμμένος και οι ύαινες...

Ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε για πολλούς σαν φάρσα, που τείνει τώρα να εξελιχθεί σε κίνδυνο... Κίνδυνο μάλιστα όχι μόνο για τη ΝΔ, που εξαιτίας του μπορεί να απομακρυνθεί η αυτοδυναμία, αλλά και για τη στοιχειώδη πολιτική σταθερότητα που απαιτεί την τήρηση κάποιων κανόνων δεοντολογίας.

Του Ειδικού Συνεργάτη

Ο Καμμένος βγήκε από νωρίς εκτός αυτών των....
κανόνων. Η προπαγάνδα του όμως, βασισμένη
στην υπερβολή, στους χαρακτηρισμούς και σε μια γλώσσα λαϊκισμού και υπερπατριωτισμού, που σε ορισμένα σημεία ακουμπάει στη γλώσσα της Χρυσής Αυγής, παίρνει έξαλλο χαρακτήρα όσο πλησιάζουν οι εκλογές και όσο επίσης εντείνονται οι συνδυασμένες επιθέσεις εναντίον του.

Η ολοφάνερα ενορχηστρωμένη απόπειρα να εμφανιστεί υποψήφιός του ως πράκτορας της ΕΥΠ, η εχθρική αντιμετώπισή του από πολλά ΜΜΕ, οι επαναλαμβανόμενες –προφανώς με άνωθεν γραμμή- κατηγορίες εναντίον του για έλλειψη πατριωτισμού τον ώθησαν σε μια στρατηγική των άκρων, που αποσταθεροποιεί ακόμα και τον ίδιο και την όποια εικόνα του.

Η φθορά του είναι μια απόδειξη ότι δεν αρκεί η επένδυση στη δημοσιότητα που χαρίζουν οι ακρότητες για να χτίσει κάποιος προφίλ νίκης. Χρειάζεται σοβαρότητα, σταθερότητα, ήθος, πολιτική συνέπεια –και σ’ αυτά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν σοβαρές ελλείψεις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Πάνος Καμμένος, επιλέγοντας ως στρατηγική έναν ακατέργαστο και άγριο πολιτικό λόγο –υποτίθεται ότι έτσι θα εκφράσει τη λαϊκή οργή- παρασέρνει και άλλες πολιτικές δυνάμεις στο πεδίο της άρνησης και των φραστικών πυροτεχνημάτων.

Τα οποία καίνε, όπως συμβαίνει συνήθως, και τα χλωρά μαζί με τα ξερά και τελικώς βοηθούν στη δημιουργία ενός κλίματος που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται η Χρυσή Αυγή.

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά όσο ο Πάνος Καμμένος επιμένει στη γλώσσα και στην προπαγάνδα του εξτρεμισμού κερδισμένος βγαίνει ο «γνήσιος» εξτρεμισμός του Μιχαλολιάκου και του ναζισμού του.

Από την άποψη αυτή μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι αντικειμενικά ο Καμμένος τη στιγμή αυτή είναι χωρίς βέβαια να το επιδιώκει ο καλύτερος σύμμαχος και αιμοδότης της Χρυσής Αυγής.

Στην πολιτική εξάλλου συμβαίνει πολύ συχνά αυτό: Τα "λιοντάρια" τύπου Καμμένου να τρέφουν τις ύαινες...
http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα