Ο κ. Παντελής Καψής και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, κάνοντας λόγο για «παράνομες στάσεις εργασίας που οδηγούν την ΕΡΤ στην απαξίωση».
«Για την ΕΡΤ
η κυβέρνηση έδωσε ήδη ένα δείγμα γραφής» ανέφερε στη δευτερολογία του ο κ. Καψής. «Ο υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα τροπολογία, από την οποία προέκυπτε ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα αντιμετωπιστούν ξεχωριστά από....
όσα περνάει η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, αλλά θα ικανοποιηθούν και τα δίκαια αιτήματά τους. Δυστυχώς η τροπολογία δεν πέρασε -και απ' το γεγονός ότι βρέθηκαν οι εκπρόσωποί τους να συγκρούονται μεταξύ τους» σημείωσε.
Μπορεί κάπου να έχει δίκιο ο κ. υπουργός.
Αλλά ως δημοσιογράφος, αλλά και ως αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, αποτελούν έκτακτο προσωπικό, δεν προσλαμβάνονται με βάση το πτυχίο τους, αλλά ως προσόν υπολογίζεται η δημοσιογραφική τους ιδιότητα ανάλογη προς τον τίτλο σπουδών. αποδεικνυόμενη με βεβαίωση του ΤΣΠΕΑΘ.
Κατά συνέπεια δεν μπορούν να καταταγούν σε εκπαιδευτικές κατηγορίες και βαθμούς βάσει πτυχίου που ισχύουν για τους τακτικούς υπαλλήλους.
Τέλος οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πιστεύουν ότι ο πρώην συνάδελφός τους, θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας αυτής και στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους με την κατάλληλη τροπολογία, διότι δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται με άλλες ειδικότητες, ούτε να λοιδορούνται. /22-12-11/

http://www.koutouzis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα