Ντροπή και αίσχος!Ανατροπή στον Άρειο Πάγο για αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων της Ρικομέξ!

Με μια απόφαση που -ανεξάρτητα από τη νομική επάρκειά της- αποτελεί πλήγμα για τους άγραφους ηθικούς κανόνες, ο Άρειος Πάγος έδωσε προτεραιότητα αποζημίωσης στην Εθνική Τράπεζα και όχι στους συγγενείς θυμάτων της Ρικομέξ που περιμένουν 12 χρόνια να αποζημιωθούν.
Η απόφαση έρχεται δώδεκα χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999...
(5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) που έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι από τη κατάρρευση του εργοστασίου της «Ρικομέξ»,
όπου ακόμα υπάρχουν συγγενείς θυμάτων που δεν έχουν πάρουν αποζημίωση.

Πρόκειται για δέκα συγγενείς τριών θυμάτων οι οποίοι δεν
μπορούν να πάρουν αποζημίωση καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 3/2011) έκανε δεκτή αίτηση της Εθνικής Τράπεζας και αναίρεσε εφετειακές αποφάσεις που τους είχαν δικαιώσει.

Το Εφετείο συγκεκριμένα είχε αποφασίσει ότι από τα χρήματα πλειστηριασμού δύο ακινήτων της Ρικομέξ θα αποζημιωθούν πρώτα οι συγγενείς (για ψυχική οδύνη, διατροφή τέκνων, κ.λπ.). Κατατάχθηκαν δηλαδή σε προνομιακή θέση στον πίνακα των δανειστών, ενώ η Εθνική Τράπεζα έμεινε έξω από τον πίνακα.

Η τράπεζα άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης καθώς οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων της «Ρικομέξ» είναι προνομιακές και κατατάχθηκαν στην τρίτη τάξη, «μολονότι προέκυψαν πριν την τελευταία διετία από την ημερομηνία ορισμού του πρώτου πλειστηριασμού».

http://www.capital.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα