"Μετανάστες επειγόντως ή βουλιάζουμε"

Στέλιος Μπαμιατζής

Τον αριθμό των 200.000 μεταναστών χρειάζεται κάθε χρόνο η Γερμανία ώστε να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση και να στηρίξει την ανάπτυξή της.
Τα στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα η Μπούντεσμπανκ.
Στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η....
κεντρική τράπεζα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι αυτή η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με στόχο να παραταθεί η διάρκεια της ενεργού ζωής και να διευκολυνθεί η επαγγελματική ζωή προσώπων
που έχουν υπό την ευθύνη τους παιδιά.
Η Γερμανία ετοιμάζεται να αυξήσει στα 67 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης.
Έτσι προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες, κυρίως εξειδικευμένους εργαζόμενους όπως μηχανικούς, πληροφορικάριους ή νοσηλευτές.
Την περασμένη χρονιά η χώρα υποδέχθηκε 177.300 μετανάστες, προερχόμενους κυρίως από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.
Γιατί όμως όλο αυτό;
Διότι η Γερμανία, η ατμομηχανή της Ευρώπης, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας στον κόσμο και μέση ηλικία από τις πιο υψηλές.
Έτσι, επιβαρύνεται το αναπτυξιακό δυναμικό και τα δημόσια οικονομικά της.
Η Μπούντεσμπανκ επισημαίνει στην έκθεσή της πως για να μην αντισταθμιστεί μόνο η δημογραφική πτώση, αλλά και να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομικής παραγωγής, είναι επίσης απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγικότητα, οι επενδύσεις να παραμείνουν υψηλές και να υπάρξει υψηλό επίπεδο καινοτομιών και τεχνικής προόδου.
http://news247.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα