Μας «τελείωσε» το «σωματίδιον του Θεού»!

Ως αναγνώστης των επιστημονικών ειδήσεων, παρακολουθώ κάπως πιο προσεκτικά τα σχετικά μὲ τις έρευνες γύρω από το σωματίδιο του Χίγκς, ή διαφορετικώς το «σωματίδιον του θεού».
Αυτό μου δίδει την δυνατότητα πλέον να μπορώ να εκφέρω μίαν άποψι, ίσως όχι τόσο επιστημονική, αλλί σίγουρα βασιζομένη σε επιστημονικές καταγραφές.

Διαβάζω σήμερα πως οι έρευνες για την απόδειξη του εν λόγω σωματιδίου οδεύουν προς το....
τέλος τους.

Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το “ σωματίδιο του Θεού”

Κορυφώνεται
σταδιακά η αγωνία στους διεθνείς επιστημονικούς κύκλους, ιδίως στον χώρο της Φυσικής, καθώς όσο στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το μποζόνιο του Χιγκς, το λεγόμενο και ”σωματίδιο του Θεού”, τόσο λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να βρεθεί. Αν η ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα να μην υπάρχει, καταστεί τελικά βεβαιότητα, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στον ερχόμενο μήνα, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ξανασκεφθούν όλο το θεωρητικό οικοδόμημά τους.
Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) Τζέιμς Γκίλις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ξεκαθάρισε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV. Έτσι, έχει απομείνει ένα εύρος 114-141 GeV, στο οποίο έχουν πλέον επικεντρωθεί οι έρευνες. Αν ούτε σε αυτό το εύρος μάζας βρεθεί το σωματίδιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το ”Καθιερωμένο Μοντέλο” της σωματιδιακής φυσικής. (ἀθηναϊκόν-μακεδονικὸν πρακτορεῖον εἰδήσεων)

Αυτό σημαίνει πως τα δισεκατομμύρια των ευρώπουλων και των δολαρίων που έχουν επενδυθεί προς αυτήν την κατεύθυνση τα ξεχνάμε.

Να το θέσω διαφορετικώς.

Ολα μας τα χρήματα πηγαίνουν σε έναν κεντρικό κουμπαρά.

Αυτός ο κεντρικός κουμπαράς υπάρχει, θεωρητικώς τουλάχιστον, γιά τήν συντήρηση του κρατικού μηχανισμού, της υγείας, των συντάξεων, της κοινωνικής μερίμνης, της ασφαλείας, της παιδείας και όλων των δομών που εξυπηρετούν την κοινωνία μας.

Αλλά δεν είναι έτσι. Δυστυχώς.

Τα πρώτα ζητήματα που εξυπηρετούνται από αυτόν τον κουμπαρά, ειναι η διασφάλισις των θέσεων που κατέχουν οι κρατούντες. Δηλαδή η χρηματοδότησις τους προκειμένου να υπάρχουν και να συντηρούν τους μηχανισμούς.

Κατόπιν, το επόμενον ζήτημα που καλύπτει, ειναι η περιφρούρησις των παραπάνω. Αστυνομία, μέσα παρακολουθήσεως, οπλισμός, χημικά, ρουφιάνοι, παρακράτος και πολλά ισως ακόμη που μου διαφεύγουν.

Αυτομάτως λοιπόν έχουμε ένα πολυ μεγάλο τμήμα των χρημάτων μας που «αλλαξοδρομούν», δίχως να μας ενημερώσουν ποτέ για την πορεία τους. Εάν φυσικά περισσέψουν κάποια χρήματα, τότε ίσως να περάσουν στην παιδεία*, στην υγεία, στην μέριμνα… (*Την παιδεία την τροφοδοτούν με συγκεκριμένον τρόπο ώστε να κρατούν σε κατάσταση πνευματικής καταστολής ολόκληρους πληθυσμούς.)

Δηλαδή, εάν περισσέψουν χρήματα, τότε ισως να γίνει ο βίος μας ανεκτός
Keywords
Τυχαία Θέματα