ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ: ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εκφράζουμε τη χαρά μας για τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Σύναξης των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας της Κύπρου στην.....
Κωνσταντινούπολη.

Προς τιμή της η Εκκλησία της Κύπρου κώφευσε στις σειρήνες του εθνοφυλετισμού και τους υπηρέτες του “Πανρωσισμού” και τήρησε την ορθή στάση.

Στάθηκε με γενναιότητα αλληλέγγυη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και όπως ο Μακαριότατος Κύπρου ευθαρσώς δήλωσε (στη συνέντευξη που παρεχώρησε στον κ. Παπαχρήστου του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ), θα διεκδικήσει στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο τη θέση που της αξίζει στα Δίπτυχα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μακαριότατε! Προσέξτε!

Οι αγαθές σας προθέσεις δεν είναι αρκετές για να συγκρατήσουν την εθνοφυλετική αίρεση. Να προσεύχεστε διακαώς στον Κύριο να μην συγκληθεί επ’ ουδενί λόγω η Μεγάλη Σύνοδος, επειδή το λιγότερο κακό που μπορεί κάποιος να περιμένει από αυτήν είναι η ανοιχτή διάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών και το χειρότερο η έμμεση θεσμοθέτηση της αιρέσεως του εθνοφυλετισμού.

Ο μουσικολογιότατος Βολοκολάμσκ Ιλαρίων δεν χωρατεύει. Είδατε τι έκανε με ένα απλό ταξιδάκι. Εφερε τα πάνω κάτω. Φανταστείτε τι είναι άξιος να κάνει αν συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.! Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι!

Οσα αναφέρατε για ομοφωνία των Εκκλησιών για να ληφθεί απόφαση εξυπηρετούν το Ρωσικό εκκλησιαστικό ιμπεριαλισμό, επειδή το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα συγκατανεύσει ποτέ στη σύγκλιση των απόψεων που δεν εξυπηρετούν τα εθνοφυλετικά του σχέδια.

Αν πάλιν εφαρμοσθεί η πλειοψηφία στη λήψη των αποφάσεων και πάλιν το Πατριαρχείο Μόσχας θα έχει το επάνω χέρι, επειδή ο μουσικολογιότατος απαιτεί να υπάρξει αντιπροσώπευση στη Μεγάλη Σύνοδο ανάλογη με τon αριθμ;o των πιστών που εκπροσωπεί η κάθε Εκκλησία. Τουτέστιν πέραν του 50% των αντιπροσώπων της Συνόδου θα αποτελείται από τους αντιπροσώπους της Ρωσίας.!!!

Αλλά αν πάλιν μετέχουν όλοι οι επαρχιούχοι επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας και πάλιν το Πατριαρχείο Μόσχας θα έχει το επάνω χέρι διότι αυτή τη στιγμή έχει 150 επαρχιούχους επισκόπους και μέχρι τη σύγκληση της Συνόδου μπορεί κάλλιστα να τους τετραπλασιάσει! Για τις ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας μην έχετε αμφιβολία γι’ αυτό!!!

Αλλά και με τους 150 επισκόπους αν πάει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πάλιν θα έχει πλειοψηφία επειδή μαζί με το Πατριαρχείο Μόσχας θα συνταχθούν πολλοί άλλοι, είτε επειδή θα δελεαστούν με οικονομικά ή πολιτικά κίνητρα, είτε επειδή τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα του Πατριαρχείου Ρωσίας.

Με αυτά τα δεδομένα ΜΟΝΟΝ μία λύση υπάρχει αν ο Παναγιότατος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της Εκκλησίας. Να ΜΗ συγκαλέσει επ’ ουδενί λόγω στο προβλεπτό μέλλον την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο επειδή θα αποβεί καταστροφική για την ενότητα της Εκκλησίας.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια
Keywords
Αναζητήσεις
προτασεις με το επουδενι λογο, επ ουδενί προτασεις
Τυχαία Θέματα