Κανένα πρόβλημα δεν έχει η άσκηση Φυσικής των εισαγωγικών. Απλά δεν μπορούν να τη λύσουν...

Γράφει ο Aδαμάντινος

Πρώτα η εκφώνηση

Ομογενής και ισοπαχής δοκός (ΟΑ), μάζας M=6 kg και μήκους ℓ=0,3 m, μπορεί να στρέφεται χωρίς τριβές σε κατακόρυφο επίπεδο γύρω από οριζόντιο άξονα που περνά από το ένα άκρο της Ο. Στο άλλο της άκρο Α υπάρχει στερεωμένη μικρή σφαίρα μάζας m=M/2

ΕΡΩΤΗΜΑ Γ3:Ασκούμε στο .....
άκρο Α δύναμη, σταθερού μέτρου F=120/π Ν, που είναι συνεχώς κάθετη στη δοκό, όπως φαίνεται στο σχήμα. Βρείτε την γωνιακή ταχύτητα του συστήματος δοκού- σφαίρας στην οριζόντια θέση.

ΕΡΩΤΗΜΑ Γ4:Επαναφέρουμε το σύστημα δοκού-σφαίρας στην αρχική κατακόρυφη
θέση του. Ασκούμε στο άκρο Α δύναμη F’=30SQR(3) N, σταθερού μέτρου, που είναι συνεχώς κάθετη στη δοκό. Βρείτε τη γωνία που σχηματίζει η δοκός με την κατακόρυφο τη στιγμή που η κινητική της ενέργεια γίνεται μέγιστη.

Δίνονται: g=10m/s^2, ροπή αδράνειας ομογενούς δοκού μάζας Μ και μήκους ℓ, ως προς άξονα που διέρχεται από το κέντρο μάζας της και είναι κάθετος σε αυτήν ICM=Ml ^2/12.

Πολύ θόρυβο έκανε η Ενωση Ελλήνων Φυσικών για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς λόγο. Είδα τις λύσεις που έδωσε η Ενωση και δεν τις βρίσκω σωστές ούτε πλήρεις.

Τα Ελληνικά ΑΕΙ έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο και το επίπεδο των αποφοίτων τους το αποδεικνύει. Τα συγκεκριμένα θέματα Φυσικής δεν είναι δύσκολα, όπως υποστηρίζει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών. Κατά τη γνώμη μου απευθύνονται σε κρετίνους. Τα βιβλία της Φυσικής του Λυκείου φαίνεται ότι δεν έχουν τεχνολογικά ενδιαφέροντα θέματα ενώ το επίπεδο των διδασκόντων αποδεικνύεται χαμηλό. Δεν δικαιολογείται στην Ενωση Ελλήνων Φυσικών να μη μπορούν να λύσουν σωστά μια άσκηση.

Το Υπουργείο οφείλει να δώσει τη σωστή λύση των ερωτημάτων Γ3 και Γ4 της άσκησης και αν δεν μου αρέσει θα τοποθετηθώ… Να προσέξουν τι θα πούν.

Την ωρα που θα αναρτηθεί το θέμα θα κοιμάμαι αλλά θα σας ονειρεύομαι... χαχαχα!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα