Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ SPIEGEL ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Μήνυση για εσχάτη προδοσία: Έλληνας προσφεύγει εναντίον της βοήθειας προς τους Έλληνες
Από τη Χαλκίδα, του David Böcking, SPIEGEL ONLINE
Ο Δημήτρης Αντωνίου μήνυσε ολόκληρη την πολιτική και κυβερνητική ελίτ της Ελλάδας. Την συγκατάθεση αυτής για μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια, ο χειρούργος
τη θεωρεί εσχάτη προδοσία και "υποδούλωση". Τέτοιες θέσεις βρίσκουν στη....
χώρα ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.
Στο τέλος της βραδιάς, όταν τα κύματα της συζήτησης είχαν μόλις καταλαγιάσει, κάνουμε το λάθος να αναφέρουμε το όνομα του Χορστ Ράιχενμπαχ. Εκείνου του Γερμανού, ο οποίος με εντολή της ΕΕ πρόκειται να βοηθήσει της Ελλάδα. Εκεί εκρήγνυται εκ νέου ο Δημήτρης Αντωνίου στη βεράντα του που έχει θέα στη θάλασσα. "Δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εδώ", βροντοφωνάζει, "και ελπίζω ότι μια μέρα θα το πληρώσει.".
Ο Δημήτρης Αντωνίου – ψηλός, αθλητικός, ημιφαλάκρα – ένα πράγμα δεν φοβάται με τίποτα: τις συγκρούσεις. Ο γιατρός από την παραθαλλάσια πόλη της Χαλκίδας στη Νότια Ελλάδα μήνυσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Όλους αυτούς τους κατηγορεί για εσχάτη προδοσία, επειδή το Μάιο του 2010 συναίνεσαν στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο Αντωνίου μήνυσε ομοίως και ολόκληρη την αντιπολίτευση – επειδή δεν παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Αντωνίου είναι ο συμπληρωματικός πόλος εκείνων των Γερμανών καθηγητών, οι οποίοι ματαίως προσέφυγαν στην Καρλσρούη εναντίον του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σωτηρίας. Δεν θέλουν η Γερμανία να βοηθήσει την Ελλάδα. Ο Αντωνίου δεν θέλει να βοηθηθεί η χώρα του.
"Έχω καταθέσει παντού αγωγές", λέει ο Αντωνίου, ενώ η σύζυγός του σερβίρει ελληνικές σπεσιαλιτέ. "Έχω ήδη μηνύσει ανώτερους δικαστές. Ακόμα και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου θέλησε να με γνωρίσει." Ο Αντωνίου έχει επίσης μηνύσει εργοδότες, που δεν ήθελαν να τον προσλάβουν, και τράπεζες, οι οποίες δήθεν του πλάσαραν άδικα δάνεια. Τα ιδρύματα αυτά, όπως ισχυρίζεται, τον είχαν επίσης καλέσει – εκλιπαρώντας για έλεος. "Έκλαιγαν!"
Με μεγάλη ικανοποίηση τα αφηγείται αυτά ο Αντωνίου – και με αρκετή περηφάνια. Για την μήνυση που διετύπωσε ο ίδιος, λέει ότι είναι "πολύ καλή, σχεδόν τέλεια". Τη βρετανική αποφοίτησή του ως χειρούργος τη χαρακτηρίζει ως "τη μεγαλύτερη διάκριση για χειρούργους παγκοσμίως.". Ενθουσιασμένος ο Αντωνίου δείχνει ένα βίντεο, όπου απειλεί με κρεμάλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – κάτι το οποίο τον έφερε στη φυλακή για μία νύχτα. "Δεν έχω όπλα. Αν είχα μερικά, θα τους καθάριζα."
Οι μηνύσεις του πέρασαν το πρώτο νομικό εμπόδιο
Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το γιατρό ως ματαιόδοξο δικομανή. Ωστόσο, οι μηνύσεις του είχαν αρκετό βάρος, ώστε περάσουν το πρώτο νομικό εμπόδιο: Η Εισαγγελία Αθηνών τις προώθησε πρόσφατα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν οι όποιες μηνύσεις αφορούν πολιτικούς, τότε πρέπει σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα οι κοινοβουλευτικοί να δικάσουν τους εαυτούς τους.
Ναι μεν φαίνεται μάλλο
Keywords
Τυχαία Θέματα