Φοιτητικές εκλογές 2011

Στις κάλπες αναστενάζει σήμερα πανελλαδικώς η φοιτητιώσα νεολαία καθώς σήμερα διεξάγονται σε όλες τις σχολές της χώρας οι φοιτητικές εκλογές.

του Δημήτρη Συρμάτση

«Κόποι» μιας ολόκληρης χρονιάς εξαργυρώνονται σήμερα για τις παρατάξεις, παίζοντας όμως πια πολύ μικρό ρόλο στην ευρύτερη πολιτική σκηνή.

Μικρές αναφορές στα αποτελέσματα, για τα....
οποία δεν έχει βρεθεί κανένας στάνταρ τρόπος μέτρησης, καθώς είναι αγαπημένη συνήθεια οι παρατάξεις να δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Όλο και λιγότερη προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, καθώς είναι πια γνωστό ότι η κερδισμένη παράταξη κάνει δώρο το κλείσιμο της σχολής για Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε το πενθήμερο για τους φοιτητές στις ιδιαίτερες πατρίδες τους δεν χάνεται….

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την πρώτη ουσιαστική πολιτικοποίηση – κομματικοποίηση των φοιτητών καθώς και την πρώτη ενασχόληση με τα κοινά.

Στο χέρι των παρατάξεων είναι αν θα παράγουν «έργο» στους συλλόγους τους και θα ενεργούν για το καλό των φοιτητών ή θα τους ενδιαφέρει μόνο το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο ή το καλύτερο προεκλογικό πάρτι.

Στο χέρι όμως και των φοιτητών είναι να επιλέξουν τους σωστούς εκπροσώπους τους. Διότι αν στα 18-25 σου ψηφίζεις για τα σφηνάκια κούτρα που σου κερνάνε, τότε πολύ απλά στα 30 σου θα ψηφίσεις τον σταρ της τηλεόρασης για να σε εκπροσωπήσει παραπάνω. Αλυσίδα είναι αυτά…

Όλα είναι λιθαράκια στο μωσαϊκό της ελληνικής κοινωνίας που φτάσαμε ως εδώ.

Καιρός να αλλάξουμε…

http://spnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα