Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Δημοσίευμα-σοκ του Der Spiegel

Ξαναχτύπησε με δημοσίευμα-σοκ το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο μεταφέροντας ανώνυμες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι γίνεται αυτή τη στιγμή μυστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όπου συζητείται η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Το δημοσίευμα είναι ιδιαιτέρως αρνητικό τονίζει ότι, σύμφωνα με.....
πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει πλέον καταλάβει ότι δεν έχει άλλη επιλογή: σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει τη δραχμή.

Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι δεδομένης της κατάστασης, η συνάντηση στο Λουξεμβούργο έχει χαρακτηριστεί «άκρως απόρρητη», ενώ όπως υποστηρίζει θα παρευρεθούν σε αυτή μόνο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι.

Πηγές του περιοδικού επίσης υποστηρίζουν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σκοπεύει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εμποδίσει την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ενώ θα πάρει μαζί του στο Λουξεμβούργο ένα επίσημο έγγραφο, στο οποίο θα καταγράφονται οι πιθανές ολέθριες συνέπειες από τέτοια κίνηση της Αθήνας.

Θα χρειαζόταν μία τεράστια υποτίμηση ακόμη και έως 50%, θα τονίσει ο κ. Σόιμπλε για να υποστηρίξει την αντίθεσή του σε μία τέτοια κίνηση και το βέβαιο είναι ότι οι συνέπειες για την Ευρωζώνη θα είναι ολέθριες, αναμένεται να πει, σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel.

Το δημοσίευμα διαψεύδεται στο Reuters από ευρωπαϊκές πηγές, ενώ ετοιμάζει επίσημη διάψευση και η ελληνική κυβέρνηση.



http://www.newsbeast.gr/fΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα