Έσωσαν έναν ερωδιό

Ο ερωδιός είναι του είδους Andrea cinerea (σταχτοτσικνιάς)

Πάντα υπάρχουν καλοί άνθρωποι που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να προστατέψουν την φύση. Όπως υπάρχουν και αυτοί που πράττουν το αντίθετο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού ειδοποιήθηκε και ανέλαβε να συνδράμει στην διάσωση ενός τραυματισμένου ερωδιού, που....
εντόπισε κάτοικος της περιοχής κοντά στην επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου, ο οποίος και τον παρέδωσε στον κτηνίατρο της περιοχής.

Ο ερωδιός είναι του είδους Andrea cinerea (σταχτοτσικνιάς)και έφερε σοβαρό τραύμα, από
πιθανό πυροβολισμό, στην αριστερή φτερούγα εμφανίζοντας αδυναμία κατά την πτήση. Το ζώο μεταφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ διακομίστηκε άμεσα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Αθήνα για νοσηλεία.

Ο σταχτοτσικνιάς είναι είδος μεταναστευτικό, διαχειμάζει στην Αφρική και αναπαράγεται στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Παρόλα αυτά ορισμένοι επιλέγουν να διαχειμάσουν στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η περιοχή του υγροτόπου Μουστού, φιλοξενεί ετησίως δεκάδες από τα διαβατικά αυτά πτηνά. Ο βιότοπος του ερωδιού είναι κυρίως οι όχθες ποταμών και λιμνών, τα έλη και οι πλημμυρισμένες εκτάσεις. Αν και σχετικά κοινό είδος στη χώρα μας η εχθρική ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να απειλήσει την παρουσία του στην περιοχή μας και να θέσει σε κίνδυνο τον πληθυσμό του.

http://www.moriasnow.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα