ΕΡΤ: Βάζει τους αδύνατους να παίρνουν ταξί

Τη στιγμή που η διοίκηση της ΕΡΤ – από τη μια πλευρά- δημιουργεί νέες εκπομπές με κολλητούς του ΓΑΠ, Ελλη Στάη, Μπήλιω Τσουκαλά και άλλους, με χιλιάδες ευρώ, από την άλλη, για λίγα ψίχουλα, «κόβει» τα αυτοκίνητα που μετέφεραν εργαζόμενους, που είτε σχόλαγαν μετά τις 12.00, είτε προσέρχονταν για εργασία στις 4 τα ξημερώματα, σε ώρες δηλαδή που δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία.
Και τους υποχρεώνει πλέον να παίρνουν ταξί για να....
πάνε σπίτι τους ή στη δουλειά τους, σε ωράρια που εκείνη επιβάλλει – νυχτερινή εργασία.
Καταργώντας έτσι ένα μέτρο κοινωνικής προσφοράς που επιβάλλεται τόσο από τις οδηγίες της ΕΕ, αλλά και από την Ελληνική Νομοθεσία, που έχει βασιστεί σε αυτές. (Διεθνής Σύμβασης Εργασίας 171, Για τη νυκτερινή εργασία αλλά και το ΠΔ 88/1999).
Και μόνο το γεγονός ότι αυτό μέτρο εφαρμόζεται εδώ και 30 χρόνια, τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από το Ναυτικό, από άλλες ΔΕΚΟ και Εταιρίες του Δημοσίου και ιδιωτικές κλπ. αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων, και φυσικά βλαπτική μεταβολή, αφού επιφέρει απώλεια κεκτημένου και άμεση υλική και ηθική βλάβη σε μισθωτό (Α.Π. 382/66, Α.Π. 78/1970), (Α.Π. 674/91, Α.Π. 1212/90, Α.Π. 435/92), (Α.Π. 405/94, Πρωτ.Θεσ/νίκης 3/94, Πρωτ. Αθηνών 1451/74). ιδίως όταν η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος γίνεται με τρόπο που παραβιάζει τα κριτήρια του άρθρου 281 του Α.Κ.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ΕΡΤ δεν θα προχωρήσει στην απόφαση αυτή!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα