Ένταση σε διαδήλωση εναντίον της Κίνας

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ διέλυσε μια αντικινεζική διαδήλωση, θέτοντας υπό κράτηση πολίτες που συγκεντρώθηκαν για 12η συνεχόμενη εβδομάδα προκειμένου να απαιτήσουν μια πιο σθεναρή στάση έναντι των διεκδικήσεων του Πεκίνου στη....
Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Δύο λεωφορεία σταμάτησαν πλάι στους διαδηλωτές, στην όχθη της λίμνης Χοάν Κιέμ, στην πρωτεύουσα, και η αστυνομία προσήγαγε περίπου 20 εξ αυτών.

Οι προσαγωγές σημειώθηκαν μετά την έκκληση της Λαϊκής Επιτροπής στο Χανόι να δοθεί τέλος στις κινητοποιήσεις.

Η Επιτροπή ανέφερε ότι "εχθρικές δυνάμεις" προσπαθούν να βλάψουν τις διμερείς σχέσεις, καλώντας τους πολίτες της χώρας να "σταματήσουν τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τις αυθόρμητες διαδηλώσεις" στην πρωτεύουσα.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch επέκρινε την προσπάθεια των αρχών να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

"Εάν έγινε κάτι σαφές από τις δημόσιες κινητοποιήσεις στις πόλεις του Βιετνάμ εναντίον της Κίνας τις περασμένες 10 Κυριακές, είναι το ότι οι διαδηλωτές είναι ειρηνικοί και πειθαρχημένοι", σχολίασε ο Φιλ Ρόμπερτσον, υποδιευθυντής της διεύθυνσης Ασίας του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την 17η Ιουλίου, είχαν προσαχθεί από την αστυνομία 40 διαδηλωτές, που πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι μερικές ώρες αργότερα.

Η διένεξη του Βιετνάμ και της Κίνας επικεντρώνεται στα νησιά Σπράτλι, που διεκδικούνται επίσης από την Μαλαισία, το Μπρουνέι, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords