Εκτός απο το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" τωρα και "ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Μετά την υπογραφή απο 202 βουλευτές του μνημονίου Νο2 και τις εμπράγματες εγγυήσεις ,τα νέα ομόλογα να υπάγονται πλέον στο Αγγλικό δίκαιο,το οποίο και αναφέρει πως σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης χρέους, ο πιστωτής μπορει να κατάσχει Ιδιωτικές και δημόσιες περιούσιες.Μετα την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας, εκτός απο το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" τωρα και "ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
Υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό (εδω)που συνωστίζονται οι εταιρίες
που κατέθεσαν προσφορές για έρευνα και εξόρυξη, που με το...
νέο εργασιακό καθεστώς το Ελληνικό εργατικό δυναμικό θα παράγει το δικό του πετρέλαιο για ενα πιάτο φαΐ και θα το εκμεταλλεύονται οι επικυρίαρχοι!Τι διαφορά εχει αυτο το σκηνικό που στήσανε με τις Ινδίες επι Βρετανικής κατοχής με την Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών;;

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως "Αθάνατοι", με αρχηγό τους τον Υδάρνη. Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε ο Έλληνας προδότης. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός και, επειδή και οι ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξη του, είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.

Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του. Για τη πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Η Δελφική Αμφικτυονία, όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι' αυτό ο Εφιάλτης είχε καταφύγει στη Θεσσαλία. Όταν έπειτα από χρόνια γύρισε στην πατρίδα του στην Αντίκυρα Φθιώτιδας δολοφονήθηκε. Ο άντρας που τον σκότωσε ήταν ένας Τραχίνιος, ο Αθηνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον αναγνώρισε και τον σκότωσε.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Με τον όρο προδοσία, εκ του ρήματος προδίδω, χαρακτηρίζεται γενικότερα η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων έναντι διαπιστευμένων μέσα σε μια σχέση κοινωνική, μεταξύ ατόμων, ή οργανώσεων, ή μεταξύ και αυτών τούτων, ατόμων και οργανώσεων, ή ακόμα και σε διεθνείς σχέσεις, μεταξύ κυβερνήσεων συμμάχων χωρών, π.χ. προδοσία φίλων, συνεταίρων, σωματείων, συμβαλλομένων εταιρειών, ή μελών ή υπαλλήλων μετ΄ αυτών κ.λπ..
Κύρια αιτία μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι η ηθική κατωτερότητα που μπορεί να οφείλεται σε βαθύτερα αίτια ψυχολογικής σύγκρουσης και που μπορεί να προβάλλεται, κατά τον δράστη, είτε ως εκδίκηση, είτε για διάφορους άλλους ιδιοτελείς σκοπούς π.χ. η «προδοσία του Ιούδα» για «τριάκοντα αργύρια».
Αυτός που διενεργεί προδοσία ονομάζεται προδότης, θηλυκό προδότρια, (στη καθαρεύουσα: προδότις)
Keywords
Τυχαία Θέματα