Διεθνές ρεντίκολο ΠΑΣΟΚ: Γελάνε οι άγγλοι με την ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ που ψάχνει ποιος έστειλε το email

Με σκεπτικισμό έως και ειρωνεία αντιμετωπίζει σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος το αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνηθεί από την Ιντερπόλ η σκοπιμότητα αποστολής ενός email από υπάλληλο της Citigroup στο Λονδίνο σε συνάδελφό του, σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ
σε.....
«αυξημένο θόρυβο» στις αγορές περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου το email διαδόθηκε ευρύτερα προκαλώντας πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και αύξηση του κόστους δανεισμού για την ελληνική κυβέρνηση... όλα αυτά το περίφημο email πρόλαβε και τα έκανε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας μιας και εστάλει στις 16:42 λίγο πριν κλείσει το χρηματιστήριο!!! Μάλιστα όπως γράψαμε και χθες το email, που κατά τον Παπακωνσταντίνου και την εισαγγελέα, που δεν έχει κάτι σοβαρότερο να ασχοληθεί, "βούλιαξε" το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι οι Τράπεζες παρουσίαζαν ήδη απώλειες 6%... άρα δεν μπορεί να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της πτώσης του ΧΑΑ μιας και αυτή ήταν ήδη γνωστή στον αποστολέα.

Ο Γκάρντιαν που αναφέρει ότι η Ιντερπόλ αναμένεται να ανακρίνει τον 45χρονο Πολ Μος, αρχικό αποστολέα του μηνύματος, σχολιάζει ότι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα απογοητευθούν, καθώς το email απλώς αναπαρήγαγε τα όσα συζητά εδώ και εβδομάδες ο μισός χρηματοπιστωτικός κόσμος περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Η περιφρόνηση του μηνύματος θα ήταν καλύτερη αντίδραση από την Αθήνα. (…) Οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος», σχολιάζει ενδεικτικά ο Γκάρντιαν.

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ προσθέτει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ οι Τάιμς σχολιάζουν ότι οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο.

Η Ιντιπέντεντ χαρακτηρίζει τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση του email από το Λονδίνο ως «μάταιη άσκηση», καθώς οι αγορές έχουν απομακρυνθεί εδώ και μέρες από το «εάν» στο «πότε» σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Οι ελληνικές αρχές σίγουρα έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτή την ώρα», συμπληρώνει ο σχολιαστής της Ιντιπέντεντ.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εν τω μεταξύ σχολιάζουν ότι σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με τέτοια περιστατικά πέρα από το να θίξουν τη φήμη τους και με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.

http://dexiextrem.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα