«Δεν έχει καμία ελπίδα η Ελλάδα»

Αναπόφευκτη θεωρεί τη χρεοκοπία το Bloomberg
Αναπόφευκτη θεωρεί τη χρεοκοπία της χώρας σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Προτείνει μάλιστα να μπει η Ελλάδα σε καραντίνα όπως και η Πορτογαλία μαζί με την Ιρλανδία, προκειμένου να σωθεί η Ισπανία και η υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αν κοιτάξουμε τα οικονομικά μεγέθη, φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει...
καμία ελπίδα. Καθαρά από οικονομικής άποψης, υπάρχει η εντύπωση ότι η χρεοκοπία έχει ήδη γίνει», επισημαίνει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Το ποσό των 256 δισ. ευρώ που παραχωρήθηκε σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξαγοράσουν χρόνο μέχρι την αναπόφευκτη χρεοκοπία, δήλωσε ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Pacific στο Bloomberg, ενώ η JP Morgan υπολογίζει τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε ποσοστό πάνω από 75%.

Το Bloomberg ασκεί κριτική στην κωλυσιεργία που επέδειξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποτιμώντας την επικινδυνότητα της ελληνικής κρίσης. Εν συνεχεία, οι ισχυρότερες χώρες, κυρίως η Γερμανία, έδρασαν σε εθνικό πλαίσιο και όχι σε ευρωπαϊκό. Ως αποτέλεσμα, αυτή η λάθος τακτική οδήγησε σε ντόμινο της κρίσης σε Πορτογαλία και Ιρλανδία και υπάρχει ο κίνδυνος για διάχυση σε Ισπανία και Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με καζάνι που βράζει. Τα μέτρα λιτότητας έχουν εξαντλήσει τους πολίτες και η κοινωνική αναταραχή κλιμακώνεται, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο οικονομολόγος Καρλ Βάινμπεργκ επισημαίνει τους κινδύνους να γίνει η Ελλάδα για την Ευρώπη ότι ήταν η Lehman Brothers για τις ΗΠΑ. «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έχουμε επιδοθεί σε ένα παιχνίδι κοκόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίοι περιμένουν ποιος θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του πρώτος», αναφέρει ο κ. Βάινμπεργκ.

http://www.newsbeast.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα