ΑΝΟΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

- Μέχρι σήμερα ο ρόλος του Αντιπροσώπου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ρόλος του ενός.
- Πολλά όμως μπορεί να ξεκινήσουν από την ύπαρξη και 2 υπογραφών:
του συντάξαντος Βουλευτή και του ερωτώντος Βουλευτή.

Μέχρι σήμερα, η πείρα των πρώην Βουλευτών, η δυναμικότητα των .....
Πολιτευτών και η γνώση των Τεχνοκρατών ήταν αναγκασμένη να περνάει σιδερόφραχτα πολιτικά γραφεία , με σωματοφύλακες και πέριξ ροντβάϊλερς, για να μπεί σε γυάλινους πύργους και σε βαριές πόρτες, ενόσο ο ακριβοθώρητος Αντιπρόσωπος του λαού , τυχόν κατείχε και Υπουργικά αξιώματα.

Η
λαϊκή βούληση και το κοινωνικό ρεφλέξ εξασθενίζονταν σε περίγυρους κολάκων.
Η φρεσκάδα της συνεχώς ανανεούμενης λαικής έκφρασης περίμενε 4 ή και 24 χρόνια, στριμωγένη σε αντίσκοινα κάτω από τα κεντρικά κομματικά γραφεία των Αθηνών, ή σε
διαδρόμους, πίσω από κουρτίνες, κάτω από προφάσεις .
Ο Σπάρτακος ,ξανά και ξανά , διοχετευόταν προς πώληση στους ενετούς και τους πράσινους εμπόρους, αντί να βαδίζει εναντίον της Ρώμης του Καπιτωλίου και των 100 χιλιάδων δούλων.
Την ώρα που η κοινωνία της Ρώμης φώναζε για ανεξιθρησκεία , για δημοκρατία και ελευθερία. Την ώρα πού κι οι ρωμαϊκές λεγεώνες ακόμα άρχισαν να ακολουθούν τις τακτικές μάχης των μονομάχων δούλων (όπως σήμερα η μνημόνευση ΄΄ τσερόκι΄΄, ΄΄τόμαχοκ΄΄ στις ΗΠΑ).
Την ώρα που αργά και σταθερά η κοινωνία της Ρώμης αναζητούσε τον Φλάβιο Βαλέριο Αυρήλιο ,τον Μάξιμο, για να πει το δικό της Εν Τούτω Νικα, περνώντας το δικό της Ρουβίκωνα.

Παρόμοιες ανησυχίες και αναζητήσεις υπάρχουν στη σημερινή ελληνική κοινωνία της κρίσης.
Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν και να ειπωθούν, στο παραπάνω μοτίβο.
Εκείνο όμως που έχει μείζονα σημασία είναι η αλλαγή νοοτροπίας και κοινωνικής στάσης
πέριξ των θεσμών του ελληνικού σύγχρονου Καπιτωλίου, του έργου της Βουλής των Ελλήνων.

Οι τάσεις, οι αναζητήσεις, τα αιτήματα και τα προβλήματα, οι ιδέες και οι προτάσεις, οι πατέντες και οι τεχνοκρατικές γνώσεις , πρέπει να έχουν ελεύθερη και απρόσκοπτη επικοινωνία με το κοινοβουλευτικό έργο , σε μια ζωντανή, ανανεούμενη και ευνομούμενη κοινωνία και πολιτεία.
Να είναι όμως ζυγοσταθμισμένες με την πείρα των παλιών, την ορμή των νέων, την ευαισθησία των καλλιτεχνών, το ακροπάτημα των διπλωματών, το μόχθο των απλών λαϊκών, την ευσέβεια των κληρικών, την αγωνιστικότητα των αθλητών, την φαντασία της πένας , την λεπτότητα της σμίλης, την σφριγηλότητα του άρενος , την καλαισθησία της θήλεως .

Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να αποτυπώνονται στο θεσμό των συντάξαντων Βουλευτών :
Μπορεί και πρέπει οι ερωτήσεις-επερωτήσεις των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου
να φέρουν 2 υπογραφές:
-Η πρώτη του συντάξαντος Βουλευτή που μπορεί να
Keywords
Τυχαία Θέματα