Ανατροπή στην υπόθεση «Αλαφόκαστρο» και στο ζήτημα της εμπλοκής του Δημάρχου Δελφών Ν. Φουσέκη.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ομολογεί ότι είναι ο συντάκτης του τοπογραφικού, όπως και ότι ο ίδιος το σφράγισε και το υπέγραψε, εν αγνοία του κ. Φουσέκη, όπως ο ίδιος παραδέχεται. - Το πιθανότερο είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του κατηγορητηρίου και επαναδιατύπωση των κατηγοριών.

Ανατρέπονται πλήρως τα πράγματα, αναφορικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010 στο...
δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη για τη σύνταξη του τοπογραφικού του οικοπέδου Καλτσή, το οποίο πουλήθηκε στην εταιρεία
Δάβαρη, μετά την ομολογία του κ. Ιωάννη Νασόπουλου ότι ο ίδιος, συνέταξε, σφράγισε και υπέγραψε το τοπογραφικό, εν αγνοία του κ. Φουσέκη.

Ειδικότερα, ο κ. Νασόπουλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει δώσει δυο καταθέσεις, μια στις 4 Φεβρουαρίου και μια στις 10 Ιουνίου 2011, στις οποίες αναφέρει ότι ο ίδιος συνέταξε το τοπογραφικό, όπως και την κατάτμηση, ενώ το σφράγισε με σφραγίδα του κ. Φουσέκη την οποία είχε στην κατοχή του και το υπέγραψε εν αγνοία του.

Πιο συγκεκριμένα –και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Νασόπουλος στις 4/2/2011 κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση και υποστήριξε ότι το 2003 ο κ. Καλτσής του ζήτησε να του κάνει ένα τοπογραφικό, χωρίς όμως να του εξηγήσει τι πρόκειται να το κάνει. Μάλιστα, λέει ότι την πρώτη φορά του ζήτησε να το μετρήσει και τη δεύτερη για να γίνει η κατάτμηση της έκτασης, όπως και έκανε. Υποστηρίζει δε, ότι το τοπογραφικό έπρεπε να έχει υπογραφές, αφού είχε μεν τη δική του, αλλά χρειαζόταν και από μηχανικό. Εξηγεί ότι επειδή συνεργαζόταν με τον κ. Λεωνίδα Φουσέκη και του είχε εμπιστοσύνη έβαλε την υπογραφή του κ. Νίκου Φουσέκη επειδή ο κ. Καλτσής βιαζόταν.

Διευκρινίζει δε ότι δεν γνώριζε την υπογραφή του κ. Φουσέκη και έβαλε απλώς ένα σημάδι. Αναφορικά με τη σφραγίδα λέει ότι είχε ο ίδιος κάνει μια σφραγίδα του κ. Φουσέκη, για να μην πηγαινοέρχεται λόγω της απόστασης, καθώς τότε έμενε στο Χρισσό. Στις 10/6/2011 επαναλαμβάνει την κατάθεσή του, αφού πλέον του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Φέρεται να υποστηρίζει ότι την υπογραφή και τη σφραγίδα στο τοπογραφικό νομίζει πως την έβαλε αυτός, τονίζοντας ότι το έκανε διότι νόμιζε ότι είχε τη συναίνεση των κυρίων Λεωνίδα και Νικολάου Φουσέκη.

Επαναλαμβάνει δε ότι δε γνώριζε ποια θα ήταν η χρήση του τοπογραφικού και πολύ περισσότερο ότι θα χρησιμοποιηθεί για συμβόλαια, ενώ εξηγεί ότι τότε ήταν στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα και λόγω απειρίας δεν μπορούσε να υποψιάζεται. Για την αντίδραση του κ. Φουσέκη σχετικά με το συγκεκριμένο τοπογραφικό ο κ. Νασόπουλος στις 4/2/2011 φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμιά ενόχληση από το 2003 που το συνέταξε, έως και το 2007. Ισχυρίζεται ότι ο κ. Φουσέκης τον πήρε τηλέφωνο το 2007, αφού είχε ανακύψει η καταγγελία Σχοινά, και τον ρώτησε αν είχε κάνει το τοπογραφικό. Μάλιστα λέει ότι στη συνέχεια συναντήθηκαν οι τρεις του (Λεωνίδας Φουσέκης, Νίκος Φουσέκης και Ιωάννης Νασόπουλος) όπου ήλεγξαν την ορθότητα του τοπο
Keywords
Αναζητήσεις
λεωνιδας φουσεκης
Τυχαία Θέματα