Ανατροπές στη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Ανατρεπτική, για τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη δίκη των οκτώ κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ήταν η κατάθεση στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο μάρτυρας έφερε τα πάνω-κάτω στη δίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο για συμμέτοχή τους σε ενέργεια που....
αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα».
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι: Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κ. Γουρνάς -που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης- Χρ. Κορτέσης,
Βαγγ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μαρία Μπεραχά.
Ο μάρτυρας -τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής- ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «η υπηρεσία κατέγραψε μόνο περιστατικά», φράση που επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεση του. Όπως μάλιστα υποστήριξε ο μάρτυρας «μέχρι και τις προσαγωγές, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη υπόπτων».
Στις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Δημ. Κατσαρή (παρίσταται για τον Σαρ. Νικητόπουλο) ότι η προανακριτική κατάθεση του μάρτυρα και το διαβιβαστικό που συνέταξε η υπηρεσία του, «έστειλαν ανθρώπους στη φυλακή», ο μάρτυρας αρνήθηκε κάθε ευθύνη, παραπέμποντας στην κρίση των εισαγγελικών αρχών, ποιοι κάθονται στο εδώλιο.
Η υπεράσπιση έθεσε θέμα για την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, υποστηρίζοντας πως είχε ασκήσει προανακριτικά καθήκοντα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι δεν είναι νόμιμη η κατάθεση του.
Το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής τόνισε στο δικαστήριο ότι από τις παρακολουθήσεις που έκανε η υπηρεσία του δεν προέκυψε ενέργεια που «να προϊδέαζε κάτι» και καμία μεμπτή ή παράνομη ενέργεια για κανέναν από τους κατηγορούμενους. Είπε επίσης, πως υπήρξε μόνο μία συνομιλία, που επίσης δεν δείχνει καθαρά ότι υπήρξε συναπόφαση για κάποια πιθανή ενέργεια, αλλά προκύπτει εμμέσως ότι πιθανώς ετοιμαζόταν «χτύπημα».
Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο μάρτυρας, υπήρξαν αντιδράσεις κατηγορουμένων, με πρώτη αυτή του Νίκου Μαζιώτη: «Το δικαστήριο δεν ερευνά τη βασιμότητα των όσων κατατέθηκαν, αλλά ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις και αξιολογήσεις του μάρτυρα».
Ο Σαρ. Νικητόπουλος σχολίασε την κατάθεση λέγοντας: «διαρκώς η υπηρεσία προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις».

http://dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα