Αναγγελία «εκτροπής»!

«ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ» είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου του «Βήματος» της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2011, με την υπογραφή του κ. Σταύρου Ψυχάρη. «Η προ ημερών απόπειρα εισβολής «διαδηλωτών» στο κτίριο της Βουλής δεν είναι η πρώτη επίθεση στο Κοινοβούλιο», επισημαίνει.
Και διερωτάται «Τι συμβαίνει;», για να διαπιστώσει: «Είναι οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής μας που.....
μεταβάλλουν τη διαμαρτυρία κοινωνικών ομάδων (που νιώθουν ότι αδικούνται) σε πυριτιδαποθήκη».
Εν τέλει όμως αποφαίνεται ότι «υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη»! (το θαυμαστικό δικό μου), και καταλήγει απειλητικά: «Αυτό θέλουν;»

Είναι εξόχως αποκαλυπτικό το ως άνω άρθρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι μπορεί να μην υπάρχουν πλέον «ανάκτορα» ή άλλοι «δεξιοί», υπάρχουν όμως δυνάμεις (ποιες άραγε;) που δεν θα ανεχτούν «μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης» και η προσφυγή (ποιων άραγε;) σε «έκτακτα μέτρα» θα είναι αναπόφευκτη!
Επειδή υποθέτω ότι θα δυσκολευτούν να βρουν κανέναν παλιάτσο τύπου Παπαδόπουλου, προετοιμάζουν κάτι κυριλάτο και αναζητούν στήριξη στην κοινή γνώμη!
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να απαντήσει παρά μόνο με αποφθέγματα, όπως «Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» ή
« Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»...

http://neaapeleftherosi.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα