ΑΓΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Του Γιώργου Θεοχάρη
ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ,ΚΡΑΣΙ,ΒΟΤΑΝΑ,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΜΕΡΕΝΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
Το μοναδικό e-shop στην Ελλάδα με μοναστηριακά προϊόντα λειτουργεί μέσα από το Άγιο Όρος. Διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, σκευάσματα, εργόχειρα και εκκλησιαστικά είδη φτιαγμένα από τα χέρια των μοναχών.
Τι το διαφορετικό έχουν αυτά τα.....
προϊόντα ;
ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του e-shop www.monastiriaka.gr κ. Νικόλαο Ταπούρη που διατηρεί και κατάστημα στο λιμάνι της Δάφνης, το επίνειο του Αγίου Όρους, όπου εκτός από τα μοναστηριακά προϊόντα και τα εργόχειρα υπάρχουν εκκλησιαστικά αργυρά , βιβλία , CD κλπ.
Και μας απάντησε: Όπως γνωρίζεται κ. Θεοχάρη πρωταρχικό μέλημα των μοναχών είναι τα πνευματικά τους καθήκοντα. Σήμερα, οι ορθόδοξοι μοναχοί που ζουν στην σκιά του Ιερού Άθωνα, εργάζονται στο περίσσευμα του χρόνου τους και παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ή εργόχειρα, τα οποία πωλούν με στόχο την επιβίωσή τους αλλά και την συντήρηση των αγιασμένων από τόσους αιώνες «ιερών σκηνωμάτων» τους. Τα «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ» προϊόντα παράγονται με προσευχή, χωρίς βιασύνη, σε περιορισμένες ποσότητες και σύμφωνα με την εποχή. Η πνευματική εγρήγορση, η χριστιανική αγάπη, η τοπική παράδοση αλλά και η καλά διατηρημένη εμπειρία αιώνων που συνδυάστηκε με τις επιστημονικές γνώσεις των νέων κυρίως μοναχών, είναι η μοναδική συνταγή τους.

- Τα μοναστηριακά προϊόντα που παρουσιάζονται στο e-shop προέρχονται μόνον από το Άγιο Όρος ;

- : Ο σεβασμός μας στον σύγχρονο Ορθόδοξο Μοναχισμό, οδήγησε τα βήματά μας και σε άλλα ορθόδοξα μοναστήρια εκτός Αγίου Όρους άλλα και εκτός Ελλάδος όπου ζει ένας άγνωστος, εν πολλοίς, σε εμάς μοναχισμός. Στην αναζήτηση αυτή η οποία συνεχίζεται και μάλλον έχει μακρύ δρόμο ακόμη, γνωρίσαμε τόπους, μάθαμε για αγίους αγνώστους σε μας, παρακολουθήσαμε λειτουργίες σε γλώσσες που δεν καταλαβαίναμε, συγκινηθήκαμε, αγγίξαμε εργόχειρα που βλέπαμε πρώτη φορά, δοκιμάσαμε νέες γεύσεις, και ότι καλό εντοπίσαμε προσπαθήσαμε να το προβάλουμε είτε στο e-shop είτε στο κατάστημα μας στη Δάφνη.

- Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση.

- Για τους περισσότερους είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση … και έτσι πρέπει να είναι γιατί έχει όλες τις υποχρεώσεις που έχουν και οι υπόλοιπες . Για εμάς όμως που το ζούμε από μέσα και ειδικά στο Άγιο Όρος, είναι κάπως διαφορετικά . Για εμάς το μαγαζί μας είναι τόπος συνάντησης και όσμωσης με τους ορθόδοξους όλου του κόσμου. Πουλώντας ένα κομποσκοίνι με Δάκρυα της Παναγίας από την Αγία Άννα , ένα κρασί από το Βατοπαίδι, ένα κουτάκι θυμίαμα από τη Λακοσκήτη ή μια κρέμα Καρυδιού από την Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στην Γαλλία μεταφέρεις στον προσκυνητή ένα μέρος από τον κόπο των χεριών του μοναχού. Τα κελλιά και τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος αλλά και εκτός Αγίου Όρους πρέπει να στηριχτούν γιατί με την σειρά τους στηρίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε μια δύσκολη περίοδο σε όλο τον κόσμο, χωρίς να το διαφημίζουν και χ
Keywords
Αναζητήσεις
katastima me proionta agiou orous athina, προιοντα μοναστηριων
Τυχαία Θέματα