Suddeutsche Zeitung: «Αθήνα, πόλη που σε πιάνουν τα κλάματα»

Στο «χορό» των δημοσιευμάτων που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα, μπήκε σήμερα άλλο ένα, αυτή τη φορά της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, με τίτλο «Στη ζούγκλα».
«Σε πιάνουν τα κλάματα βλέποντας την Αθήνα» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στο οποίο το κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται ως ένα είδος εμπόλεμης ζώνης.
Το ρεπορτάζ δίνει μια εικόνα των.....
προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πρωτεύουσας, με την επισήμανση: «Η Αθήνα
καταρρέει, το ιστορικό κέντρο είναι ένα είδος εμπόλεμης ζώνης, στο οποίο περιφέρονται μετανάστες, διαδηλωτές και αγχωμένοι αστυνομικοί. Η ΕΕ δεν θα έπρεπε όμως να ξεγράψει την πρωτεύουσα των Ελλήνων. Στο κάτω-κάτω εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Και η Ευρώπη».

Το δημοσίευμα ξεκινά περιγράφοντας κάποιες ειδυλλιακές ακόμα γωνιές της πόλης του Περικλή που έχουν εναπομείνει, ξεδιπλώνοντας σιγά-σιγά το κουβάρι των προβλημάτων: από τους ναρκομανείς που συγκεντρώνονται δίπλα από το Μουσείο, μέχρι το παραεμπόριο, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις μάχες με τις ακροαριστερές ομάδες.

«Η Αθήνα λοιπόν. Μια πόλη πέντε εκατομμυρίων. Μια από τις πιο θαυμάσιες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη που σου κόβει την ανάσα, μια πόλη που σε πιάνουν τα κλάματα, όταν βλέπεις την παρακμή της».


http://www.newsbomb.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα