Lidl Ελλάς: Αξιοποιεί την αρνητική οικονομική συγκυρία διαθέτοντας πλήθος εισαγόμενων προϊόντων αλλά και «Ελληνικό πρόγραμμα»

Lidl Ελλάς: Αξιοποιεί την αρνητική οικονομική συγκυρία με σημαντική επέκταση στην χώρα μας διαθέτοντας πλήθος εισαγόμενων προϊόντων αλλά και «Ελληνικό πρόγραμμα» που συνεχώς διευρύνεται.
Η Lidl (ένα από τα πολύ σημαντικά Γερμανικά «τεθωρακισμένα» στον Πρώτο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη -βλπ. σχετικό άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου με τίτλο Β! Μέρος - Πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος: Ενδιάμεσος απολογισμός της θηριώδους μάχης στο....
χρηματοπιστωτικό κυβερνοχώρο!
29/3/2009-), ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1999 και μέσα σε μια δεκαετία «σκαρφάλωσε» στις κορυφαίες θέσεις του λιανεμπορίου της χώρας μας.

Αν και το «σύστημα» της Γερμανικής αλυσίδας είναι να «εξάγει» Γερμανικά προϊόντα στις χώρες που δραστηριοποιείται με πολύ φτηνές τιμές (κάτι που είναι καταστροφικό για την χώρα μας κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες), στα καταστήματα της Lidl στην Ελλάδα υπάρχει και ένα αξιόλογο «Ελληνικό πρόγραμμα».

Στα πλαίσια της εκστρατείας που ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο του 2010 με το σύνθημα «Αγοράζουμε Ελληνικά», ζητήσαμε από την Lidl αναλυτικές πληροφορίες για το «Ελληνικό πρόγραμμα» της, με σκοπό να προβάλλουμε την σημαντική για την ελληνική οικονομία πλευρά της εμπορικής δραστηριότητας της αλυσίδας, αφού είναι γνωστό πως με κάθε εισαγόμενο προϊόν που αγοράζουμε είτε από την Lidl είτε από οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα, «σφίγγουμε» περισσότερο την οικονομική θηλιά που βρίσκεται σήμερα στον λαιμό της χώρας μας.

Δυστυχώς η αλυσίδα Lidl αρνήθηκε οποιαδήποτε πληροφορία για το «Ελληνικό πρόγραμμα» της, λες και πρόκειται για «επτασφράγιστο μυστικό» της εμπορικής της δραστηριότητας στην χώρα μας. Ανάλογα «επτασφράγιστα μυστικά» κρατάει και για άλλα σημαντικά θέματα όπως ο συνολικός κύκλος εργασιών που πραγματοποιεί στην χώρα μας, ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί και –μέχρι πρόσφατα- ο ακριβής αριθμός των καταστημάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Στα θέματα αυτά υπάρχει μια μυστικοπάθεια που δεν είναι «Ελληνικό φαινόμενο» αλλά αφορά ολόκληρο τον Όμιλο Lidl / Schwarz είτε στην Γερμανία, είτε σε οποιαδήποτε χώρα και αν δραστηριοποιείται!

Από δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε, πέρα από την πληθώρα (πάσης φύσεως και κατηγορίας) εισαγόμενων προϊόντων, και ένα αξιόλογο πρόγραμμα Ελληνικών προϊόντων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Αρτοποιήματα (διάφορα ψωμιά, κέικ, κριτσίνια), Εμφιαλωμένα Νερά, Χυμούς, Ελληνικά κρασιά, Ούζο, Τσίπουρο, Γαλακτοκομικά (φέτα, φρέσκο γάλα, γιαούρτι πρόβειο και αγελαδινό κ.α.), Σαλάτες (Κρεατοσαλάτα, τυροκαυτερη κ.α.), Ελληνικό καφέ, Ζάχαρη και άλλα. Μάλιστα, με πρόσφατη ανακοίνωση της η αλυσίδα γνωστοποίησε ότι διευρύνει συνεχώς το «Ελληνικό πρόγραμμα», χωρίς όμως ειδικότερες πληροφορίες.

Στο συντριπτικό πάντως ποσοστό του «Ελληνικού Προγράμματος» υπάρχουν και αντίστοιχα εισαγόμενα: Γερμανικό γάλα με ανθόγαλα, Γάλα υψηλής παστερίωσης, βούτυρα, μαργαρίνες, τυ
Keywords
Τυχαία Θέματα