Die Zeit: Τι θα λέγατε για λίγη αναγνώριση για την Ελλάδα;

«Τι θα λέγατε για λίγα λόγια αναγνώρισης για την Ελλάδα;» αναφέρει ο υπότιτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.
Με μια φωτογραφία του Παρθενώνα με σκαλωσιές και τίτλο «Ανοικοδόμηση του Νότου», το δημοσίευμα αναφέρεται στα αρνητικά σχόλια που ακούγονται συνεχώς για τη χώρα μας και προτείνει να μας δείξουν λίγη αναγνώριση.
«Αν ακούσετε αυτές τις μέρες τους Γερμανούς πολιτικούς, σας δίνουν την εντύπωση πως τίποτε δεν έχει νόημα. Όλες οι ....
προσπάθειες και τα δισεκατομμύρια, όλες οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις, μάταια. Η Ελλάδα
παρουσιάζεται στους λογαριασμούς τους σαν περίπτωση μάταιη και ο ελληνικός λαός χωρίς ελπίδα σωτηρίας», αναφέρει.
Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πώς ναι μεν υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για τις αμφιβολίες που υπάρχουν ως προς την επιτυχία της ελληνικής διάσωσης, όμως «Μόνο με τις αμφιβολίες και την συνεχή πίεση, δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί το κράτος».
«Στην ελληνική τραγωδία ανήκουν και οι συνεχείς εικόνες που βλέπουμε αυτή την εποχή από την Αθήνα, μόνο τις εικόνες εκείνων που με εμπρησμούς και πέτρες επιτείνουν τη δυστυχία της χώρας. Σπίτια που καίγονται, κουκουλοφόροι, αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι -μερικές φορές θυμίζει εμφύλιο».
«Όμως τους άλλους Έλληνες, εκείνους που καθαρίζουν και σηκώνουν το βάρος, δεν τους βλέπει κανείς. Μόνο λίγες εικόνες υπάρχουν από αυτούς που γονατίζουν από το βάρος. Αυτοί που δεν έχουν πια δουλειά, που δεν έχουν λεφτά για το γιατρό, που δεν έχουν στέγη», τονίζει το δημοσίευμα.
Η Zeit συνεχίζει πως οι Έλληνες, όπως περιμένουν την επόμενη δόση, περιμένουν και λίγα λόγια αναγνώρισης. «Καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να μειώσει τόσο δραστικά το έλλειμμά της σε τόσο σύντομο διάστημα με ό,τι κι αυτό συνεπάγεται. Χαμηλότεροι μισθοί, χαμηλότερες συντάξεις, περισσότεροι άνεργοι. Και οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι καλύτεροι», αναφέρει.
«Χωρίς ελπίδα δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Από πού όμως θα έρθει, όταν υπάρχουν αυτές οι χλευαστικές παρατηρήσεις των άλλων; Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στον ελληνικό λαό, που έχει κάνει πολλά τους τελευταίους μήνες και έχει υποστεί ακόμη περισσότερα», καταλήγει.

http://www.mediagate.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα