Υποψήφιος για δεύτερη θητεία ο Νικολά Σαρκοζί

Την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ο Νικολά Σαρκοζί, σε τηλεοπτικό μήνυμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου.

"Ναι, είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές" δήλωσε ο Σαρκοζί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου TF1, την ώρα που ο αντίπαλός του Σοσιαλιστής υποψήφιος...
,
Φρανσουά Ολάντ, μιλούσε στη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση της προεκλογικής του εκστρατείας, στην πόλη Ρουέν, στα βόρεια της Γαλλίας.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, στη συνέντευξή του στην γαλλική τηλεόραση, είπε ότι η απόφασή του ήταν "σοβαρή και όχι αυτόματη" και αφού αναφέρθηκε στην κρίση που περνά όλη η Ευρώπη και συνεπώς και η Γαλλία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι όπως ένας καπετάνιος, εν μέσω θύελλας, έτσι κι εκείνος "δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πόστο του".
Ο Σαρκοζί έκανε αυτοκριτική, λέγοντας ότι στη διάρκεια της προεδρικής θητείας δεν κατάφερε να επιτύχει σε όλα. "Δεν γνωρίζω όμως κανέναν που να πέτυχε σε όλα" πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για την προεκλογική του εκστρατεία, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να πει την αλήθεια στον γαλλικό λαό. "Θα θέσω τα σωστά ερωτήματα και θα προβάλλω δυνατές ιδέες και θα πω στους Γάλλους "επιλέξετε τώρα" είπε.
Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα δώσει έμφαση στην οικονομία και στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει το 9,3%.
"Κεντρική ιδέα του προγράμματός μου είναι να δώσω την εξουσία πίσω στο γαλλικό λαό, μέσω δημοψηφισμάτων" πρόσθεσε ο Σαρκοζί και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ολάντ διατηρεί ένα προβάδισμα 5 εώς 8 ποσοστιαίων μονάδων ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών, στις 22 Απριλίου. Η διαφορά μεγαλώνει στις 15 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει τον Σαρκοζί, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 6 Μαΐου.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας πατώντας εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα