«Βρωμάει» Fraport η «επένδυση» του Λάτση στο Ελληνικό

Στα νέα επεισόδια του σίριαλ της «επένδυσης» στο Ελληνικό, προστίθεται η πληροφορία πως η Lamda Developments, του Λάτση, θα καταφύγει σε δανεισμό μεταξύ άλλων και από τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες για να μπορέσει να ξεκινήσει το «εργο».Τις ίδιες ελληνικές τράπεζες που «διασώζονται» τα τελευταία χρόνια, με ενέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων
ευρώ, από τις τσέπες των πολιτών.... Το όλο «έργο» θυμίζει την χρηματοδότηση της εταιρείας Fraport, του γερμανικού δημοσίου, με 900 εκ. ευρώ για να μπορέσει να αγοράσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να μπει εγγυητής κι αυτών των δανείων το ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για την Lamda.–Οι άλλοι «ανοιχτοί λογαριασμοί» του δημοσίου με τον Λάτση στα ΕΛΠΕΕνώ την ίδια στιγμή, προχωρούν τάχιστα, οι διαδικασίες για την πώληση μόνον του ποσοστού των ΕΛΠΕ που κατέχει το δημόσιο, ενώ ο όμιλος Λάτση, που τα προηγούμενα χρόνια είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να προχωρήσει σε πώληση, από κοινού με το δημόσιο, μέρος των μετοχών του, αλλάζει γνώμη. Ενδιαφέρον έχουν τα δημοσιεύματα, προ εξαμήνου, τα οποία αναφέρουν πως υπήρχε ακόμη και το ενδεχόμενο αγοράς από τον όμιλο Λάτση του ποσοστού του δημοσίου, που θα έβγαινε προς πώληση.Αυτή τη στιγμή στα ΕΛΠΑ, το 45,5% κατέχει ο όμιλος Λάτση, το 35,5% το Ελληνικό Δημόσιο μέσω ΤΑΙΠΕΔ, 11% κατέχουν θεσμικοί επενδυτές και 8% ιδιώτες επενδυτές.Το πιο αστείο από όλα όμως, είναι όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ οι ίδιοι έκαναν τα ίδια ακριβώς πράγματα. Νεότερο παράδειγμα αυτό του Ν. Παππά.
Keywords
Τυχαία Θέματα