Βουλιάζει στα χρέη η Μίλαν!

Η Μίλαν ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 145,9 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 και οι ροσονέρι στρέφουν τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στην ανέγερση νέου γηπέδου.

Απελπιστικά είναι τα πράγματα σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος για την Μίλαν. Οι ροσονέρι ανακοίνωσαν απώλειες ρεκόρ ύψους 145,9 εκατομμύρια ευρώ για το 2018...
, περίπου 20 εκατομμύρια περισσότερα από ότι το προηγούμενο λογιστικό έτος. Κάπως έτσι, η Μίλαν έφτασε περίπου το μισό δις απώλειες την τελευταία εξαετία
(!), ποσό που έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις από τον αγωνιστικό μαρασμό του κλαμπ, που τιμωρήθηκε και με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για παραβιάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play.

Όπως ανακοινώθηκε, οι απώλειες αυτές θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από το αμερικανικό fund που έχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ενώ μόνη λύση στον ορίζοντα μοιάζει η ανέγερση νέου γηπέδου από κοινού με την Ίντερ που θα ανεβάσει τα έσοδα του συλλόγου.

Όπως τονίστηκε η Μίλαν είχε έσοδα από τα εισιτήρια και τις εμπορικές χρήσεις του Σαν Σίρο «μόλις» 34 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που για τις τοπ ευρωπαϊκές ομάδες ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα