Τρόμος στους μετανάστες στις ΗΠΑ...

Κλειδωμένοι στα σπίτια τους υπό τον φόβο της απέλασης...

Οι επικείμενες επιχειρήσεις – σκούπα κατά μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ έχουν προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων, διαμαρτυρίες, αλλά και φόβο. Οι επιδρομές αναμένεται να...
ξεκινήσουν σήμερα και στοχεύουν σε τουλάχιστον 2.000 άτομα που θεωρείται ότι ζουν παράνομα στη χώρα.

Η προοπτική των επιχειρήσεων αυτών έχει προκαλέσει τρόμο σε κοινότητες μεταναστών, ενώ, την Παρασκευή....
, πραγματοποιήθηκαν ολονύκτιες διαμαρτυρίες από το Λος Άντζελες έως το Βερολίνο, καθώς ένας μεγάλος συνασπισμός οργανώσεων καταδικάζει τις
επιδρομές.

«Η τρομοκράτηση οικογενειών και κοινοτήτων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα» αναφέρει η Μέρι Μπάουερ αντιπρόεδρος του Σχεδίου για τη Δικαιοσύνη για τους μετανάστες.

«Η συνεχής κακομεταχείριση παιδιών που κρατούνται σε κέντρα, οι επιθέσεις στο σύστημα ασύλου και οι επιθέσεις σε κοινότητες μεταναστών μέσω αυτών των επιδρομών δείχνουν ότι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των κοινοτήτων και όχι η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος» προσθέτει.

Μετανάστες χωρίς χαρτιά, μιλώντας στον Guardian, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να αγοράσουν τρόφιμα και να παραμείνουν κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους, ενώ επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους μετανάστες αναφέρουν ότι δεν πήγαν στις δουλειές τους.

Οι προγραμματισμένες επιχειρήσεις – σκούπα έρχονται στη σκιά μίας έκθεσης του Κογκρέσου που κάνει λόγο φρικτές συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νότια σύνορα. Οι περιγραφές κάνουν λόγο για υπερπληθυσμό, μεγάλες ελλείψεις και έλλειμμα καθαριότητας. Είκοσι τέσσερις μετανάστες έχουν πεθάνει στα κέντρα κράτησης κατά τη θητεία της κυβέρνησης Τραμπ

Το απόγευμα της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μαζί με δημοσιογράφους επισκέφθηκαν συνοριακό σταθμό στο Μακάλεν του Τέξας και διαπίστωσαν υπερπληθυσμό, αλλά και άνδρες που κρατούνταν μέσα σε κλουβιά, υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Επειδή τα κέντρα αυτά δεν μπορούν να υποδεχθούν πολλούς ανθρώπους, οι αρχές για τη μετανάστευση έχουν ήδη προτείνει να χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία για να κρατούνται όσοι συλλαμβάνονται.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την εταιρεία Marriott, η οποία ήδη ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν κτίριά της ως κέντρα κράτησης με τους αξιωματούχους να απαντούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να χωρίσουν οικογένειες.

Το πρωί του Σαββάτου, στην Τακόμα, ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών αφού είχε πρώτα πετάξει εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα σε κέντρο κράτησης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξι ώρες μετά μία ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στο κέντρο κράτησης, ενώ η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο αναβλήθηκε.

Το κέντρο κράτησης της Τακόμη (κοντά στο Σηάτλ) έχει μετανάστες που είναι προς απέλαση, ενώ σε αυτό κρατούνται και γονείς που έχουν χωριστεί από τα παιδιά τους με βάση το δόγμα «μηδενική ανοχή» του Τραμπ.

Το Σάββατο στο Σικάγο περίπου 5.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των μεταναστευτικών πολιτικών του Τραμπ. Η μεγαλύτερη πόλη του Ιλινόι είναι μία από τις μεγαλουπόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις σκούπα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Φοίνιξ. Την Παρασκευή το βράδυ δεκάδες διαδηλωτές έκλεισαν έναν κεντρικό δρόμο, αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή με την αστυνομία να προχωρά σε δεκαέξι συλλήψεις.

Στη Νέα Υόρκη οι επιχειρήσεις ήδη ξεκίνησαν από το Σάββατο, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει επιδρομές σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο, όμως ανέβαλε την επιχείρηση.

Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν καταδικάσει πολλές οργανώσεις, ακόμη και ομάδες που, τυπικά, δεν ασχολούνται με θέματα μετανάστευσης...

efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα