Τρεις αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για το ματς με τον Πλατανιά!

Γνωστή έγινε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας η τιμωρία του Ολυμπιακού για τα γεγονότα στο ματς με τον Πλατανιά. Το αρμόδιο όργανο επέβαλε στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες «κουβαλούν» ακόμη δύο αγωνιστικές....
ενόψει της επόμενης χρονιάς, η μία από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και η άλλη για την συμπεριφορά του
Φρανσουά Μοντέστο. Έτσι, εφόσον δεν μειωθεί η ποινή τους μέσω της έφεσης που θα καταθέσουν, το «Καραϊσκάκη» θα είναι κλειστό στις πέντε πρώτες αναμετρήσεις της νέας σεζόν.

Το δικαστήριο δέχεται προφανώς με την απόφαση του ότι υπήρξε βία (λεκτική και σωματική) κατά ποδοσφαιριστών Πλατανιά αλλά τα περιστατικά δεν ήταν τόσο σοβαρά ώστε να επισύρουν τις βαρύτερες ποινές που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις όπως η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι εκ των βασικών ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, που έγιναν αποδέκτες σωματικής βίας, VANDERSON SCARDUELLI και RAUL LLORENTE, έλαβαν μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ενώ και οι Χρυσοβαλάντης Μαλανδράκης και Αντώνιος-Στυλιανός Κοκκαλάς δεν αποσύρθηκαν, αλλά παρακολούθησαν το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως από τον πάγκο της ομάδας τους. Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο έστω και ελαφρά σωματική βλάβη».

Πάντως προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην αθλητική δικαιοσύνη, ότι ένα μισοάδειο κουτάκι μπύρας προς έναν προπονητή θεωρείται πολύ βαρύτερο παράπτωμα, από τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών για βιαιότητες και επισύρει ποινές που φτάνουν ουσιαστικά την αφαίρεση 8 βαθμών σε σχέση με τις 3 αγωνιστικές που επιβλήθηκαν τελικά στον Ολυμπιακό.

Ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης που αποτελείται από 36 σελίδες μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα