Το προκλητικό εξώφυλλο της «Liberation» για τον Τραμπ: Του υψώνει το... δάκτυλο

Τον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ απεικονίζει με -αν μη τι άλλο-προκλητικό τρόπο στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» υψώνοντας το...
δάκτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο.

Μέσα σε 365 ημέρες αφότου ανέλαβε την αμερικανική προεδρία, ο 45oς πρόεδρος έχει κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολιτικούς αναλυτές που φοβούνται για παγκόσμια αποσταθεροποίηση. Στο αφιέρωμα της εφημερίδας επισημαίνεται μεταξύ άλλων,ότι,από τότε που ο Τραμπ πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, άναψε η σοσιαλιστική φλόγα στη γη του καπιταλισμού.
Μέσα σ΄ένα χρόνο, ο αεικίνητος Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να απολύσει σχεδόν τα μισά πρωτοκλασάτα στελέχη που είχε στην προεκλογική του εκστρατεία.Η κυβέρνησή του - και κυρίως ο γαμπρός-βρίσκεται στο στόχαστρο για τις επαφές Αμερικανών με Ρώσους αξιωματούχους πριν τις εκλογές. Επιπλέον, ο Τραμπ έχει ξεκινήσει να υψώνει τείχη στους μετανάστες, διώχνει δημοσιογράφους από συνεντεύξεις Τύπου αν οι ερωτήσεις τους τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, ρίχνει λάδι στη φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ουάσινγκτον με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και τέλος απασχολεί την κοινή γνώμη και τα αμερικανικά ΜΜΕ για την κατάσταση της υγείας του καθώς έχει «πατήσει» τα 71.
Με το προτεταμένο δάκτυλο που απεικονίζει την αστερόεσσα και τον Τραμπ σαν γραμματόσημο, η γαλλική εφημερίδα στέλνει τις ευχές της στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο που συμπλήρωσε αισίως ένα χρόνο προεδρίας.
Πηγή: Protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα