Το λάθος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη...

Όταν πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λίγο πριν ο Αντώνης Σαμαράς ρίξει την κυβέρνησή του για το Μακεδονικό, έλεγε πως «μετά από δέκα χρόνια κανείς δε θα θυμάται αυτήν την κουβέντα», αποδεικνύεται τελικά πόσο λάθος είχε.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από...

την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Θα περίμενε κανείς διαδηλώσεις,
κατάρες, ανάθεμα, μνημόσυνα για τη μαύρη μέρα της «προδοσίας». Για αυτό που ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «συναλλαγή», ότι δηλαδή η κυβέρνηση «αντάλλαξε» τη λύση του Μακεδονικού με την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων.

Αντί αυτού, μονάχα σιωπή.

Τόσο από αυτούς που έμειναν στην ιστορία ως «Μακεδονομάχοι» κραδαίνοντας τη σάρισα καβάλα στο Βουκεφάλα στα συλλαλητήρια, όσο και από το πολιτικό προσωπικό της σημερινής κυβέρνησης που υποκίνησε τις διαδηλώσεις, τόσο αφανώς όσο και εμφανώς.

Δύο χρόνια μετά, ο Πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με τον κ. Ζάεφ και δεν άλλαξε τίποτα. Δύο χρόνια μετά, η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία περιμένει μεταξύ άλλων και τους Βορειομακεδόνες τουρίστες, μήπως και ξελασπώσει την τουριστική κατάρρευση λόγω της πανδημίας. Δύο χρόνια μετά, ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ελληνικής διπλωματίας να προσγειώσει στην οδυνηρή για τις προεκλογικές κορώνες της ΝΔ πραγματικότητα. «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή, είναι εργαλείο για την Ελλάδα». Το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη που ακόμα ηχεί στα αυτιά όλων πως «θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Το πιο σημαντικό, δύο χρόνια μετά, ελληνικά F-16 επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, έχοντας διώξει τα τουρκικά μαχητικά. Και μαζί με αυτά και την διείσδυση της Τουρκίας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με στόχο τον πλήρη στραγγαλισμό της, μεσούσης της πρωτοφανούς κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Δύο χρόνια μετά, μπορεί οι μετεκλογικές δηλώσεις Δένδια, Μπακογιάννη, Μητσοτάκη, να είχαν ως κύριο στόχο το εσωτερικό ακροατήριο της ΝΔ και να εντάσσονται τόσο στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ με την πτέρυγα του κ. Σαμαρά, ωστόσο είναι δεδομένο πως αποσκοπούσαν και σε κάτι άλλο:

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για την κυβίστηση σε σχέση με την προεκλογική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε ανταλλαγή, ούτε συναλλαγή, ούτε προδοσία. Μόνο πλειοδοσία προεκλογικής πατριδοκαπηλείας.

ieidiseis.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα