"Σκασμός, λοιπόν, μιλάει ο υπουργός!"...

BINTEO...
«Το έθνος μας απειλείται! / Υπέρ βωμών και εστιών. / Μα πρέπει να συντομεύουμε Εξοχότατε, / Εξοχότατε μας περιμένουν για το τσάι! (…) Ο υπουργός χειρονομεί, μια γριά σταυροκοπιέται. / Κύριε των δυνάμεων! Των δυτικών, βέβαια, δυνάμεων. / Σκασμός, σκασμός, σκασμός λοιπόν μιλάει ο υπουργός! Τα...
γάντια χειροκροτούν, / οι φαντάροι παρουσιάζουν όπλα, / οι τράπεζες χωνεύουν τη λεία τους, / δυο αστυνόμοι τρέχουν. / Ποιος είναι; Τίποτα, τίποτα./ Ποιος είναι;
Ένας άνεργος λιποθύμησε. Τίποτα. Μπορεί και να πέθανε. Τίποτα. Σκασμός! Σκασμός, λοιπόν, μιλάει ο υπουργός!»

Τα έγραφε ο Τάσος Λειβαδίτης και τα τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο (μουσική: Γιώργος Τσαγκάρης) και βρέθηκαν πολλοί να κάνουν εικόνα τους στίχους! Ήρθε η σειρά ενός ακόμα να γίνει καρικατούρα της καρικατούρας που πολιτικού εαυτού του.

Ποιος είναι αυτός; Μα ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, βεβαίως! Ο κύριος υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή η εξέλιξη για τον… διαφημιστή του βιβλίου του φιλοναζί Πλεύρη (του Κωνσταντίνου Πλεύρη και όχι του Θανάση Πλεύρη, βουλευτή της ΝΔ), για αυτόν που υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Δεν μας κάνει εντύπωση που ο τηλε- Άδωνις προσπαθεί να απαξιώσει τον «λαουτζίκο», ο ίδιος τηλε- Άδωνις που γελάει ολόκληρος όταν συναναστρέφεται – για «το καλό του έθνους» βεβαίως – με βιομηχάνους, εφοπλιστές και άλλους «επενδυτές». Εκεί το ύφος αλλάζει…

Δείτε, λοιπόν, τη συμπεριφορά του αξιότιμου κυρίου Γεωργιάδη σε αγρότες – παραγωγούς στην Ημαθία. Δεν είναι μόνο το επίμαχο σημείο όπου ο Γεωργιάδης ο… μέγας τα «χώνει» γιατί είναι… υπουργάρα. Καλό είναι να προσέξουμε ολόκληρο το βίντεο και να παρατηρήσουμε τις κινήσεις, το ύφος και τα λογάκια της εξουσίας των Γεωργιάδηδων.

Ας τον χαίρεται και ας τον καμαρώνει ο «άριστος» πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι κάποιος που τιμά ο ΣΚΑΪ τόσο, βάζοντας τα γενέθλια του στα γεγονότα που… σημάδεψαν την Ιστορία, μπορεί να νιώθει «άρχοντας» και «βασιλιάς». Από την άλλη, ο πλασιέ της ακροδεξιάς καλό είναι να αντιληφθεί ότι με το ύφος «σκασμός, σκασμός λοιπόν μιλάει ο υπουργός» (Αναπτύξεως) δεν καταφέρνει κάτι παραπάνω από την αυτογελοιοποίηση. Ίσως και να μην το πειράζει κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει, τελικά, τέτοιοι πολιτευτές όσες ώρες και να βγούνε στα κανάλια «αγορεύοντας» με «υπουργικές», πια, τσιρίδες, πάντα γίνονται αντιληπτοί για τον «φιλελευθερισμό» τους και τον «πολιτικό πολιτισμό» τους. Μαζί με αυτά αναδεικνύεται κι εκείνη περιβόητη «αριστεία» πασπαλισμένη με λίγο από πολιτική θρασυδειλία και μπόλικη πολιτική αλαζονεία.

Ποιος όλα αυτά; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ένα (υπό)προϊόν της παρακμής της πολιτικής ζωής του τόπου, στα χρόνια της κρίσης, που καμώνεται τον «σωτήρα» της Ελλάδας.

imerodromos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα