ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟ DONETSK – 100 ΝΕΚΡΟΙ

Ο ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ “ΠΡΟΕΔΡΟΣ’ ΒΟΜΒΑΡΔIΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Σε περισσότερους από 100 ανέρχονται οι νεκροί (RT). Περισσότεροι από 50 φιλορώσοι...
σκοτώθηκαν από εκτεταμένη επιχείρηση του ουκρανικού στρατού με μαχητικά αεροσκάφη ,στρατιωτικά ελικόπτερα ,αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό για την κατάληψη του αεροδρομίου του Donetsk. ( Reuters ) Είναι στρατηγικής σημασίας για την πρόσβαση στην Αν.Ουκρανία . Μία ημέρα αφότου ο ολιγάρχης Petro Porochenko , “βασιλιάς της σοκολάτας” και θλιβερός γελωτοποιός της Δύσης “εκλέχθηκε”
πρόεδρος για να βομβαρδίσει- απ΄ότι αποδείχθηκε- το λαό του.

«Υπάρχουνν 50 νεκροί” δήλωσε στο Reuters ο Πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Donetsk, Alexander Borodaï από το νοσοκομείο πιο νωρίς.

Η πόλη του 1.000.000 μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης.”Δύο μαχητικά αεροσκάφη και 4 στρατιωτικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στην πολιτοφυλακή της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk , ” έγραψε στη σελίδα του στο fb ο Oleg Tsarev ηγέτης του κινήματος Νότος Ανατολή (voiceofrussia). Μετά από ένα 24ωρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ευρωενωσιακών στρατιωτών και ρωσόφιλης πολιτοφυλακής, ο ουκρανικός στρατός στις 27 Μαίου έθεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- υπό τον απόλυτο έλεγχό του το αεροδρόμιο του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία.“Το αεροδρόμιο τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχό μας. Ο εχθρός (εννοεί τους ουκρανούς συμπατριώτες του της Ανατολής) είχε βαριές απώλειες και εμείς καμιά” , δήλωσε περηφανής ο εγκάθετος Υπουργός εσωτερικών Arsène Avakov από το Κίεβο.« Θα συνεχίσουμε την αντιτρομοκρατική επειχείρηση ώσπου να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης στο ουκρανικό έδαφος.»στην διαδικασία αναγνώρισης γράψτε “αδέρφια μας ορθόδοξοι χριστιανοί από πυρά ουνιτών”Ο δήμαρχος της πόλης Olexandre Loukiantchenko νωρίτερα σήμερα μιλούσε για 38 νεκρούς. Ένας δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε 20 πτώματα που έφεραν ομοιόμορφη στρατιωτική στολή σε ένα νεκροτομείο της πόλης και κάποια απ΄αυτά ήταν ακρωτηριασμένα. Δύο καμιόνια μεταφοράς ανδρών της πολιτοφυλακής Kamaz γαζώθηκαν από σφαίρες στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο. Μια εικόνα του Χριστού κολυμπάει στο αίμα και στα θραύσματα από σπασμένα τζάμια του φορτηγού Kamaz που χτυπήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο μέσω του Reuters δίνει το στίγμα του ολοκληρωτικού πολέμου.
βομβαρδίζει το λαό τουΤο παγοδρόμιο της πόλης,γήπεδο χόκευ φλεγόταν αλλά οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. (France 24 ,Reuters ,AFP) Ο πρόεδρος Vladimir Poutine κάλεσε σήμερα “να σταματήσει άμεσα η τιμωρητική επιχείρηση του στρατού ” σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Iταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi.Ο OSCE ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με μια από τις αποστολές του στην περιοχή του Donetsk. (Ένα Δανό Εσθονό,Τούρκο και Ελβετό).Aνεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς καλεί σε γενική κινητοποίηση όλους τους μαθητές, φοιτητές από 18-25 ετών και καθιστά υπεύθυνα τα Πανεπιστήμια να τους προωθήσουν στις 30 Μάη στα στρατόπεδα.από το καμιόνι που μετέφερε ορθόδοξους πολιτοφύλακες Reuters
λαική πολιτοφυλακή
Keywords
Τυχαία Θέματα