Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμες για τις εσωτερικές ισορροπίες μεταξύ κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θεωρούνται οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και του διευρυμένου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της εβδομάδας.Με φόντο τα σκληρά μέτρα που προϋπέθετε η συμφωνία για την....εκταμίευση της πέμπτης δόσης του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας και τη επικείμενη νέα βοήθεια
προς τη χώρα μας, πέντε υπουργοί καλούνται να βρεθούν απέναντι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος καλούνται πλέον να κατευνάσουν τις αντιδράσεις τόσο για τις αστοχίες που οδήγησαν στα πρόσθετα μέτρα όσο και για το διά ταύτα της πολιτικής της κυβέρνησης, αφού το νήμα που ενώνει το κυβερνητικό σχήμα με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δείχνει να έχει κοπεί...

Το μεσοπρόθεσμο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη σε μονό άρθρο και έπεται εκτελεστικός νόμος-μαμούθ, στον οποίο ανά άρθρο θα μπουν όλα τα μέτρα, τα οποία η Τρόικα έχει απαιτήσει να υπερψηφιστούν στο σύνολό τους. Την ώρα, μάλιστα, που το Μαξίμου εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού, στο παρασκήνιο έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό.
Ως ημέρα «κατευνασμού» των βουλευτών έχει οριστεί η προσεχής Τρίτη, καθώς, μετά την προειδοποιητική βολή των «16», την ίδια μέρα προγραμματίστηκαν οι συνεδριάσεις τόσο του ΚΤΕ όσο και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η ανησυχία είναι έντονη, καθώς από την κίνηση των «16» διαμαρτυρόμενων βουλευτών αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο πολιτικός ομφάλιος λώρος της κυβέρνησης με μια σημαντική μερίδα βουλευτών έχει διαρραγεί και κάποιοι, όπως λένε, θα μετρήσουν σοβαρά την ψήφο τους.
Οι «16» έχουν αφήσει να διαφανεί ότι θα ζητήσουν υπουργικές κεφαλές επί πίνακι για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες. Η Σοφία Γιαννακά, που ξεκαθάρισε ότι ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο, έβαλε ευθέως κατά Πάγκαλου και Κατσέλη. Το Μαξίμου, πάντως, αποτιμά ως θετικό σημάδι ότι μόλις 6 από τους 16 συνέχισαν να αντιδρούν με δημόσιες δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα