Ρωσική αντίδραση! Η Gazprom «μειώνει την χωρητικότητα» του αγωγού «Turk Stream» υπέρ του «North Stream-2»

Άμεσα είναι τα ρωσικά αντίποινα στην τουρκική προκλητικότητα πάνω σε μια σειρά διεθνή ζητήματα , με προεξάρχων το συριακό. Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο (Η ρωσική παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα «καιρικών συνθηκών»), τονίζουμε την αφορμή της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών , η οποία ψ τώρα μεταφέρεται και στον οικονομικό τομέα....

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» μειώνει την χωρητικότητα του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», το οποίο επικαλείται δήλωση
του επικεφαλής της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χωρητικότητα του αγωγού θα μειωθεί στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με δημοσίευμα .

«Αυτή η απόφαση έχει ως γνώμονα τις απαιτήσεις που ζητούνται στην βόρεια Ευρώπη», είπε ο Μίλερ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου «North Stream-2» το 2019, και υπενθύμισε ότι η προϋπόθεση για την συνέχιση της συνεργασίας της ρωσικής εταιρείας με την Γερμανία και την Γαλλία είναι η καλή πίστη.

«Η τεχνική βάση του έργου είναι ο αγωγός « Nord Stream-1 ». Εμείς απλά θα «πατήσουμε» στο υπάρχον έργο και θα εφαρμόσουμε τα σχέδια μας . Στην πραγματικότητα, ο νέος αγωγός θα είναι «αδελφός» του «North Stream-1», είπε ο Μίλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική του αγωγού «North Stream-2» έχει ως στόχο την διατήρηση και την ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών της ΕΕ, ( δηλαδή της Γερμανίας , της Γαλλίας και της Ολλανδίας).

Ο επικεφαλής της «Gazprom» τόνισε ότι το θεμέλιο της συνεργασίας της εταιρίας του σε αυτό το έργο είναι η κοινοπραξία ν με τις εταιρείες την BASF και OMV, και πρόσθεσε ότι η «Gazprom» διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες με την δημιουργία αυτών των κοινοπραξιών για την εξόρυξη και επεξεργασία φυσικού αερίου στην Αυστρία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2016 η Gazprom σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία με την Κίνα για τον «δυτικό αγωγό» που αποτελεί ένα τεράστιο έργο . Ο Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι η Κίνα με τον συγκεκριμένο αγωγό συνδέεται ενεργειακά με την Ρωσία σε ένα τεράστιας σημασίας έργο.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2015 ο ρωσικός κολοσσός Gazprom υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή του ν αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream-2». Η κοινοπραξία περιλαμβάνει, επίσης, τις εταιρείες E.ON, BASF / Wintershall, OMV, Engie, Shell.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο αγωγός θα διατρέξει κάτω από την Βαλτική Θάλασσα έως την Γερμανία. Η προβλεπόμενη συνολική χωρητικότητα του θα είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να εξασφαλίζουν οι Ευρωπαίοι «αδιάλειπτη» ρωσική ενέργεια .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostgama.gr, η ρωσική ενέργεια από ότι διαφαίνεται θα ρέει άφθονη στην Γερμανία και από εκεί στην Γαλλία, την Ολλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κίνηση της Gazprom να μειώσει την χωρητικότητα του σχεδιαζόμενου αγωγού «Turk Stream» σημαίνει πολλά πράγματα . Το κυριότερο είναι ότι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι «μεγάλες», ενώ η Τουρκία δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί σε αυτά που ζητάει από την Μόσχα σχετικά με τις εκπτώσεις και την ποσότητα που απαιτεί η Τουρκία. Για αυτό και η κατασκευή του αγωγού αυτού την θεωρούμε πολύ αμφίβολη.

pentapostagma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα