Πρώτος ΚΑΙ στην τηλεθέαση ο Αλέξης: "Σάρωσε" ο Ενικός με καλεσμένο τον Τσίπρα

Ιδιαίτερα πολλοί (654.000) και από όλες τις ηλικιακές ομάδες ήταν αυτοί που προτίμησαν τη συνέντευξη Τσίπρα στον «Ενικό» αναγκάζοντας σε πολύ χαμηλή πτήση τη...χάβρα του Πρετεντέρη στο Mega
(Συντάκτης: Σωτήρης Μανιάτης)
Άρχισαν να παίρνουν «φωτιά» για τα καλά τα πάνελ των προεκλογικών εκπομπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία, αφού απομένουν πλέον 11 μέρες μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Προχθές όμως είχαμε και την πρώτη εμφάνιση πολιτικού αρχηγού σε εκπομπή, με τον Αλέξη Τσίπρα (πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ) να δίνει την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του «Στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star.
Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στα «νούμερα» που κατέγραψε η Nielsen Audience Measurement φαίνεται ότι η διάρκειας μίας ώρας και 45 λεπτών (ώρα έναρξης 23.20) συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα «έκλεψε», όπως ήταν αναμενόμενο, τη... βραδινή παράσταση. Κατά μέσον όρο την παρακολούθησαν 654.000 τηλεθεατές με το μεγαλύτερο μέρος του κοινού να προέρχεται από άνδρες άνω των 65 ετών (33,4%), ενώ ακολουθούν σχεδόν με ίσα ποσοστά οι άνδρες 45-64 (23,4%) και οι γυναίκες άνω των 65 (23,3%) και 45-64 χρόνων (22,1%). Πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό ποσοστό παρακολούθησης για πρόγραμμα με σχεδόν δίωρη διάρκεια, κάτι που δείχνει και το ενδιαφέρον των πολιτών για τις επερχόμενες εκλογές και τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του κόμματος που διεκδικεί την πρωτιά, άρα και το μπόνους των 50 εδρών και τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στη δεύτερη θέση εντοπίζεται η έκτακτη εκπομπή «ΣΚΑΪ Θέμα», με τον Αλέξη Παπαχελά να φιλοξενεί τους Χρ. Λαζαρίδη (Ν.Δ.) και Γ. Βαρουφάκη (ΣΥΡΙΖΑ) που προσέλκυσε κατά μέσον όρο 396.000 τηλεθεατές. Βέβαια η εκπομπή είχε διάρκεια λιγότερο από μία ώρα (53 λεπτά) και προβλήθηκε νωρίτερα (22.18).
Τρίτος και καταϊδρωμένοςΑντίθετα, την τρίτη θέση καπάρωσε η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA, η οποία όμως βρέθηκε απέναντι από τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα «Στον ενικό». Η εκπομπή με θέμα «12 μέρες πριν από τις κάλπες» και καλεσμένους τους Αδ. Γεωργιάδη, Π. Καψή, Θ. Παφίλη, Τ. Κουίκ, Αλ. Αλαβάνο, τον δικό μας Τάσο Παππά και τον Γιώργο Παπαχρήστου ξεκίνησε στις 23.46, είχε συνολική διάρκεια μία ώρα και 32 λεπτά και καθήλωσε μπροστά στις μικρές τους οθόνες κατά μέσον όρο 354.000 τηλεθεατές.
Το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες εκπομπές παραμένει πάντα το ίδιο. Συγκεντρώνουν πληθώρα καλεσμένων και σύντομα χάνεται ο έλεγχος. Ορισμένοι μάλιστα συχνά το κάνουν εσκεμμένα, αφού με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν να απαντήσουν ή καταφεύγουν σε μισές αλήθειες ή και ψεύδη, τα οποία όμως αδυνατεί να παρακολουθήσει κανείς και να ανταπαντήσει μέσα στον γενικό χαμό που δημιουργείται. Ο ένας μιλάει πάνω στον άλλο, ακολουθούν λεκτικοί διαπληκτισμοί, φωνασκίες έως και κραυγές άνευ ουσίας με αποτέλεσμα να μη γίνεται συζήτηση. Ακόμα και ορισμένες σημαντικές παρατηρήσεις και σχόλια χάνονται, με τους τηλεθεατές να κουράζονται γρήγορα και από κάποιο σημείο και μετά να αδυνατούν ουσιαστικά να παρακολουθήσουν όσα λέγονται. Πάντως, τόσο αυτή όσο και την ερχόμενη εβδομάδα στα κανάλια θα συνεχιστούν οι εκπομπές προεκλογικού χαρακτήρα, πρωί και βράδυ, ενώ και στις ειδήσεις θα υπάρχουν κόντρες μεταξύ υποψηφίων, οι οποίοι όμως πλέον έχουν τη δυνατότητα μίας μόνο εμφάνισης σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας...
(ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/)
Keywords
Τυχαία Θέματα