Προσοχή, διώκονται και τα likes!...

Εκείνος είναι ένας νέος και γνωστός δημοσιογράφος – που εξελέγη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης του είναι προσφιλή. Αλλωστε σε αυτά οφείλει μεγάλο μέρος της αναγνωρισιμότητάς του. Διόλου τυχαίο ότι...

είναι δημοσιογράφος και η επιδίωξη της δημοσιότητας αποτελεί χαρακτηριστικό του, μέσω αμφιλεγόμενων συνεντεύξεων, είτε είναι στον ρόλο του δημοσιογράφου είτε στον ρόλο του πολιτικού.

Εκείνη, η Ελενα Σ., είναι μια νέα,
χαμηλόμισθη εργαζόμενη. Στις 7 Μαΐου 2019, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τον είδε να περνάει κάτω από το γραφείο της. Τον αναγνώρισε, αφού ήταν διάσημος και πριν μπει στη Βουλή, και τον έβγαλε φωτογραφία. Προέβη στην ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ερώτημα: «Παιδιά σοσ ο M... κάτω από το γραφείο μου γουατ του ντου;», χωρίς άλλες πληροφορίες.

Τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση δεν ήταν κολακευτικά. Το αντίθετο. Δεν προήλθαν, ωστόσο, από την ίδια. Αυτή περιορίστηκε στο να αντιδράσει σε κάποια σχόλια, χρησιμοποιώντας τις επιλογές που δίνει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης (emoticon, facebook reactions). Για αυτήν τη δράση της, την ανάρτηση φωτογραφίας και τις καρδούλες-likes, αφότου ο δημοσιογράφος εξελέγη βουλευτής τής άσκησε αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση 28.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας. Την υπόθεση θα εξετάσει το δικαστήριο στις 5 Μαρτίου.

Το κόστος μιας «καρδούλας»

«Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν των νομικών ζητημάτων τα οποία θα κληθεί να εξετάσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι ότι ένας εκλεγμένος βουλευτής κυβερνώντος κόμματος, πριν συμπληρώσει τον πρώτο μήνα της βουλευτικής του θητείας, αποφάσισε να ασκήσει αγωγή κατά ενός απλού πολίτη και να ζητήσει μια τόσο μεγάλη χρηματική αποζημίωση... για facebook reactions!», λέει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία Χριστοδουλάκη, συνήγορος της Ελενας Σ.

«Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι ο εν λόγω βουλευτής επέδωσε την αγωγή αυτή εν γνώσει του στον χώρο εργασίας της Ελενας, μιας ιδιωτικής υπαλλήλου με μισθό 550 ευρώ, αδιαφορώντας πλήρως για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλούσε στο επαγγελματικό της περιβάλλον. Το πώς, μάλιστα, ο βουλευτής “ανακάλυψε” τη διεύθυνση εργασίας της είναι ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης, το οποίο προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά».

Η συνήγορος μας πληροφορεί ότι ενώ ενημερώθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βουλευτή πως η επίμαχη ανάρτηση έχει αποσυρθεί προ πολλού και ότι «δεν αξίζει να τραβήξουμε περαιτέρω την εν λόγω διαφορά στα δικαστήρια», ο ίδιος επιμένει στη δικαστική επιδίωξη της χρηματικής αποζημίωσης. «Μιλώντας με την ιδιότητα του Ελληνα πολίτη και όχι της δικηγόρου, η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση με θλίβει βαθιά, καθώς διαπιστώνω πόσο χρόνο αφιέρωσε ο βουλευτής αυτός στο να εντοπίσει και να εκφοβίσει, με την απειλή μιας υπέρογκης χρηματικής κύρωσης, μια ανυπεράσπιστη 25χρονη κοπέλα με 2 άνεργους γονείς, χωρίς περιουσία, επειδή δεν εκφράστηκε θετικά uπέρ του! Αντί να αφιερώνει το βήμα και την εξουσία που του δίνει ο θώκος του για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων της χώρας, αναλώνεται σε έρευνες για να εντοπίσει ποιος τάσσεται υπέρ του και ποιος κατά του και στη συνέχεια αναλώνεται σε αγωγές, εξώδικα και απειλές δικαστικών διενέξεων προς κάθε αντιφρονούντα»...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
Εφημερίδα των Συντακτών
Keywords
Τυχαία Θέματα