Πρώην συνεργάτιδα του Τραμπ «βγάζει στη φόρα» ηχητικά αποσπάσματα: «Είναι διαταραγμένος και ρατσιστής»

Η Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν υποστηρίζει ότι υπάρχουν ταινίες που τον έχουν καταγράψει να χρησιμοποιεί τη λέξη «νέγρος». Μιλά για εξαγορά σιωπής καθώς επικρατεί αμηχανία στο Λευκό Οίκο που εξετάζει νομικά μέτρα για να μη διαρρεύσουν άλλα ηχητικά.

Ανισόρροπο, ανεξέλεγκτο «σαν σκύλος χωρίς το λουρί του», ρατσιστή, καθώς χρησιμοποιούσε τη λέξη «νέγρος»...
και με ξεσπάσματα περιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ πρώην συνεργάτιδά του στο Λευκό Οίκο.

Ο λόγος για την Ομαρόζα Μάνιγκολτ
Νιούμαν, που στο νέο της βιβλίο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν ταινίες που τον έχουν καταγράψει να κάνει ρατσιστικές αναφορές και ότι τον είδε να συμπεριφέρεται «σα σκύλος χωρίς το λουρί του» σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρισκόταν χωρίς την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ.

Μάλιστα, δημοσιοποίησε και ηχητικό απόσπασμα στην εκπομπή “Meet the Press” από μία συζήτηση που είχε στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων (SCIF) του Λευκού Οίκου, όταν της ανακοινώθηκε η απόλυσή της.

Οι συνάδελφοι της Ομαρόζας Μάνιγκολτ Νιούμαν στον Λευκό Οίκο εξετάζουν τις διαθέσιμες νομικές επιλογές που έχουν, προκειμένου να την εμποδίσουν να δημοσιοποιήσει κι άλλα ηχητικά αποσπάσματα από συνομιλίες της στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διωχθεί ποινικά για την μυστική και παράνομη ηχογράφηση της συζήτησης που είχε με τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, μεταδίδει το ABC News, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

Η ίδια, εργάστηκε ως βοηθός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι ως διευθύντρια επικοινωνίας για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου.

“Η ιδέα και μόνο που είχε ένα στέλεχος του προσωπικού να περάσει μία συσκευή ηχογράφησης στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, δείχνει μία κραυγαλέα περιφρόνηση της εθνικής μας ασφάλειας. Μετά από αυτό ο κομπασμός στην τηλεόραση, αποδεικνύει το έλλειμμα χαρακτήρα κι ακεραιότητας από αυτήν την δυσαρεστημένη πρώην εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Αντιδράσεις για το βιβλίο

Οι ισχυρισμοί που διατυπώνει η Μάνιγκολτ Νιούμαν στο βιβλίο της, το οποία κυκλοφορεί αύριο, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των πρώην συναδέλφων της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε στο ABC News ότι οι ισχυρισμοί της είναι “ολικά φανταστικοί.”

Ο Σπάισερ διέψευσε τον ισχυρισμό της Μάνιγκολτ Νιούμαν ότι έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας για την μη δημοσιοποίηση πληροφοριών, ενώ χαρακτήρισε ως “ψευδή” τον ισχυρισμό της ότι ο ίδιος έχει λάβει χρήματα προκειμένου να διατηρήσει την σιωπή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν είχε διαβάθμιση ασφάλειας στον ελάχιστο βαθμό, ενώ η ίδια ενδέχεται να έχει παραβιάσει το νόμο με την ηχογράφηση της συζήτησης που έκανε εντός της αίθουσας διαχείρισης κρίσεων. Η αίθουσα αυτή είναι θεωρητικά ο πιο προστατευμένος χώρος από πλευράς ασφάλειας στο κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου.

«Απίστευτη παραβίαση πρωτοκόλλου»

Η διαχείριση απόρρητων πληροφοριών για την περίπτωση της Μάνιγκολτ Νιούμαν έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα πρωτόκολλα ασφάλειας, σύμφωνα με τον Σπάισερ.

“Πρόκειται για μία απίστευτη παραβίαση του πρωτοκόλλου, αλλά και του νόμου. Μπορείς να χάσεις την άδεια διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών που διαθέτεις, εάν περάσεις μία συσκευή ηχογράφησης στην αίθουσα SCIF. Η τοποθέτηση της συσκευής στον χώρο αποτελεί παραβίαση, αλλά με την σκόπιμη ηχογράφηση, αντιμετωπίζεσαι εντελώς διαφορετικά,” τόνισε ο ίδιος.

Αρκετοί εντός του Λευκού Οίκου είναι αυτοί που φοβούνται ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση ιδιωτικών συζητήσεων που είχε μαζί τους.

“Βρίσκεται σε ένα άλλο επίπεδο πλέον. Με τρομοκρατεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νιούμαν εναντίον όλων

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν στρέφεται κατά των εν ενεργεία, αλλά και κατά πρώην συναδέλφων της στο Λευκό Οίκο με τα όσα παρουσιάζει στο βιβλίο της με τίτλο: “Η Αποκομμένη.”

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο σοβαρή για το προσωπικό του Λευκού Οίκου μετά την δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος, καθώς τώρα υπάρχουν ανησυχίες ότι οι ισχυρισμοί της θα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, καθώς θα υποστηρίζονται από τα ηχητικά αποσπάσματα συνομιλιών.

“Οι άνθρωποι τώρα καταλαβαίνουν ότι έχει πολλά κι αυτό, φρενάρει πολλούς από το να ανταπαντήσουν,” δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Αρκετά στελέχη υποστηρίζουν ότι είχαν λάβει τα μέτρα τους με την Μάνιγκολτ Νιούμαν, ενώ άλλοι φοβούνται πως οι συγκρούσεις που είχαν με την ίδια θα δημοσιευτούν. Κανένας δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει για την ακριβή αριθμό των ηχητικών αποσπασμάτων από συζητήσεις που έχει στην διάθεσή της.

“Εάν έχετε εκνευρίσει την Αμαρόζα προσδεθείτε γιατί θα ακολουθήσουν δύο δύσκολες εβδομάδες,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε την Μάνιγκολτ Νιούμαν ως αντιεπαγγελματική και θυμήθηκε ότι η ίδια θα μπορούσε να κάνει τα ψώνια της από το διαδίκτυο στη διάρκεια συναντήσεων.

«Ήταν ενοχλητική» λέει πρώην εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ

Ο ίδιος θυμάται ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν ήταν προσβλητική αρκετές φορές με χαμηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Η Κατρίνα Πίρσον πρώην εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπε ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν ήταν ενοχλητική, καθώς η ίδια “δημιουργούσε πρόστυχα και διαστρεβλωτικά ψέματα.”

Στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” η Μάνιγκολτ Νιούμαν ισχυρίστηκε ότι η Πίρσον της είπε ότι είχε ακούσει τον Τραμπ να λέει την λέξη “νέγρος,” ενώ τον ισχυρισμό αυτό, διέψευσε η Πίρσον.

Σε ανακοίνωση της στο NBC News η Πίρσον είπε: “ η Αμορόζα είναι από πρόθεση άτιμη, προκειμένου να πωλήσει το βιβλίο της. Πρώτον, ποτέ δεν έχω ακούσει τον πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την υποτιμητική γλώσσα, που ισχυρίζεται η ίδια. Επίσης, ποτέ δεν επιβεβαίωσα την ύπαρξη μία υποτιθέμενης κασέτας από την εκπομπή “Ο Ασκούμενος” στην ίδια, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ένα συνολικό κατασκεύασμα από την Αμορόζα,” τόνισε η Πίρσον.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος Τραμπ και η οικογένειά του “είναι πάντα ευγενείς, γενναιόδωροι, συνετοί και δείχνοντας σεβασμό σε εμένα, αλλά και σε άλλους έγχρωμους ανθρώπους.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει: “Αισθάνθηκα τιμή όταν με διόρισε, εμένα μία ανύπαντρη μητέρα, ως την πρώτη μαύρη εκπρόσωπο σε παναμερικανικό επίπεδο για μία νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία. Αισθάνομαι λύπη για την Αμορόζα καθώς υποτιμά τον εαυτό της, δημιουργώντας πρόστυχα και διαστρεβλωτικά ψέματα, καθώς προσπαθεί να πλουτίσει μέσω της πώλησης βιβλίων σε βάρος της αλήθειας. ‘Αποκομμένη,’ πραγματικά,’” τόνισε η Πίρσον στην ανακοίνωσή της.

Απάντηση από πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ απάντησε στους ισχυρισμούς της πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ότι της “προσφέρθηκαν χρήματα” προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό, λέγοντας ότι όλοι στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας (Non Disclosure Agreements -NDAs).

Η Κόνγουεϊ χαρακτήρισε την πρακτική αυτή, ως φυσιολογική, σύμφωνα με το “Politico.”

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν αναφέρει στο βιβλίο της προσφέρθηκε το ποσό των 15.000 δολαρίων τον μήνα, σε αντάλλαγμα για την σιωπή της, μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο.

“Είναι τυπικό, να υπογράψει κάποιος μία συμφωνία NDA, οπουδήποτε κι αν εργαστεί,” δήλωσε η Κόνγουεϊ που είναι σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, στην εκπομπή του ABC News “This Week” και τον Τζόναθαν Καρλ. “Θα μου προκαλούσε σοκ αν δεν είχατε το ίδιο στο ABC,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

“Μου έχουν πει ότι έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα όταν ήταν στην εκπομπή “Ο Ασκούμενος.” Εάν όχι τότε, σίγουρα τα υπέγραψε στην προεκλογική εκστρατεία. Όλοι τα έχουμε υπογράψει στην Δυτική Πτέρυγα. Γιατί δεν θα έπρεπε να τα είχαμε υπογράψει;” αναρωτήθηκε η Κόνγουεϊ.

Όταν ο Καρλ επεσήμανε ότι η Κόνγουεϊ είναι δημόσιος υπάλληλος και η ίδια, συμπλήρωσε, “υπαγόμαστε σε καθεστώς εμπιστευτικότητας.” “Αυτά δεν είναι χρήματα εξαγοράς για την σιωπή σου. Όλοι υπογράφουν συμφωνίες NDA. Φαίνεται ότι δεν ήθελε να την υπογράψει και δεν ήθελε να επιστρέψει πίσω στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας στο μυαλό της, το βιβλίο,” πρόσθεσε η Κόνγουεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα